La Palma, ön som fotografer blir förälskade i

De bästa fotorutterna för naturälskare

Ön La Palma är ett unikt resmål för både professionella fotografer och amatörfotografer, som tycker att dess mångskiftande landskap är en idealisk plats för kreativitet. Ljuset på Isla Bonita, de skyddade landskapen, det berömda molnhavet eller någon av stigarna som löper mellan vulkanerna är en dyrbar skatt att fånga med linsen, och som kan förvandla varje ögonblicksbild till en minnesvärd souvenir.

Contenido

Ön La Palma är erkänd av UNESCO som ett biosfärområde och har unika naturfenomen, som det berömda molnhavet som breder ut sig som en matta under El Roque de los Muchachos. Passadvindarna ligger bakom detta fenomen, som kan fotograferas på öns många toppar, från Bejenao eller vägen till La Cumbre, i El Paso, till El Roque de Los Muchachos, i Garafía.

En annan unik plats på ön är den välkända byn Porís de Candelaria, i kommunen Tijarafe. Denna grupp av hus som ligger gömda i en grotta är en utmaning för de mest erfarna fotograferna, eftersom det inte är lätt att ta sig dit. Det bästa sättet att fotografera den är att stå vid den sista kröken på stigen som leder dit eller, väl inne i grottan, att leta efter fokus inuti den enorma ovalen av sten där Porís ligger. Denna vy får man genom att befinna sig mycket nära botten.

Utsiktspunkten Llanos del Jable och La Cumbrecita ligger mycket nära nationalparken Caldera de Taburiente. De tillhör kommunen El Paso, och därifrån kan du fotografera den bergiga profilen på den sidan av kalderan.

Imagen
Ruta de los volcanes
Ruta de los volcanes
Contenido

Naturen gjorde La Palma till centrum för uppmärksamheten när den nya vulkanen på La Palma fick ett utbrott i det område som kallas Cumbre Vieja. Genom sina olika öppningar sprutade den lava i tre månader över kommunerna Los Llanos de Aridane, El Paso och Tazacorte. I distriktet Las Manchas finns fortfarande kratern kvar, med svavel på toppen, efter denna spektakulära vulkan med en höjd på 1 120 meter. Auktoriserade reseföretag kan ta fotografer mycket nära detta område. De bästa bilderna kan man ta längs den här rutten..

Fyren Fuencaliente och saltslätterna Fuencaliente ligger mycket nära vulkanerna Teneguía och San Antonio. Havet och den vulkaniska lavan bildar ett landskap där, särskilt nära kusten, saltet och de olika tonerna av lava uppvisar en fotografisk rutt som kontrasterar mot grönskan på resten av ön.

Contenido

Inne i La Caldera de Taburiente leder alla stigar, där vattnet sipprar genom klipporna och täcker dem med grön mossa och tallskogar, till Rio de la Caldera, en flod som i sitt lägsta flöde korsar järnhaltiga klippor med ett oöverträffat fotografisk vy av det imponerande Cascada de colores (vattenfall i färger).

Los Tilos och dess vattenviadukt ligger ovanför San Andrés y Sauces-ravinen, med vattenfall på upp till 30 meter och en lagerskog som kan ge en hel dag med fotografier som är en fröjd för den som vill skildra naturen i all sin prakt

Lagerskogen finns också i Cubo de la Galga, en ravin som ligger på La Palmas nordöstra sluttning, mellan kommunerna Puntallana och San Andrés. Ett annat bra alternativ är Caldera del Agua i Villa de Garafía, nedanför Parque Cultural de la Zarza y la Zarcita.

Los Tajinastes en flor (Jättesnokört i blomning), i området Roque de los Muchachos på Garafías toppar, äger rum runt månadsskiftet maj-juni (nästan samtidigt som ett annat inte mindre spektakulärt skådespel; Gullregn i blom och blomning av Retama och Kanarieginsten) som utlovar ett utomjordiskt landskap. Beroende på kamerans fokus ser platsen helt annorlunda ut. Denna art har sitt ursprung på Kanarieöarna och blommar i blå, violetta färger på sina konformade pelare, som pekar upp mot himlen för att visa all sin skönhet.

Resan genom landskapen och kommunerna på La Isla Bonita bjuder på tusen och en unika bilder för fotografens öga.