SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Resa med husdjur

HUNDARNAS ÖAR

Från historians början hade Kanarieöarna en mycket nära relation till hundarnas värld.

Namnet kommer från det latinska ordet canis och hänvisar till de två stora mastiffhundarna som de första upptäckarna av öarna fångade på dessa år 40 före Kristus. En händelse som också tagits upp på öarnas sköld.

INNAN DU RESER

Om du tänker resa tillsammans med ditt husdjur finns det en del saker att tänka på. Det är viktigt att du bokar hotell eller logi där man tillåter en vistelse med husdjur och att du kommer ihåg att skaffa ett resecertifikat för djuret hos en veterinär.

Kom också ihåg när du bokar din biljett att du tar reda på flygbolagets bestämmelser och på vilket sätt ditt husdjur kan resa.

HUSDJUR PÅ ÖARNA

När du befinner dig på öarna med din hund bör du tänka på att det är obligatoriskt på de flesta allmänna platser att använda koppel och t.o.m. munkorg för några raser. Å andra sidan finns det områden speciellt ägnade för husdjur där din lilla vän kan njuta av större frihet. Om du skulle behöva någon typ av konsultering finns det många kliniker för husdjur på alla öarna.

LOGI MED HUSDJUR

På öarna accepterar lyxhotellen alltmer vistelser med husdjur. Många av dem erbjuder dessutom små välkomstpaketer med det viktigaste för en semester med djur.