Resa med husdjur

Kanarieöarna husdjursvänligt resmål

Utrymme för husdjur

Våra husdjur är en del av familjen, så därför när vi ska på semester vill vi helst inte lämna dem kvar därhemma så att de inte saknar oss – och vi dom såklart. Dessutom vill vi att även de ska njuta av några dagar med vila och kul. Därför är det viktigt att välja en plats som underlättar en lycklig vistelse med våra små ”älsklingar”. Utan tvekan är Kanarieöarna ett husdjursvänligt resmål. Här finns allt som behövs och inga hinder för att även ta med hunden eller katten på semestern. Emellertid finns det några grundläggande krav som måste uppfyllas. Notera!

Före resan

Contenido
  • Se till att alla handlingar för ditt husdjur är i sin ordning, däribland den obligatoriska försäkringen om det handlar om raser som kan vara farliga. Dessutom måste det ha ett mikrochip implementerat (elektroniskt identifieringssystem) och vara vaccinerat samt fritt från parasiter.
  • Hör efter med flygbolaget om vilka villkor krav som gäller för att resa med ditt husdjur.
  • Bekräfta med boendet att de accepterar husdjur.
  • Kom ihåg att ta med dig koppel, och om det handlar om en potentiellt farlig ras, även munskydd.

Under vistelsen på Kanarieöarna

Contenido

Det finns ett stort och brett utbud med boenden och fritidsnöjen som är husdjursvänliga på Kanarieöarna. De är även tillåtna på många stränder och, framför allt i städerna, finns det parker särskilt utformade för hundar med lekområden där din hund kan ”träffa nya vänner” och ha superkul. Du kan promenera med din hund på gatan varsomhelst, utan några begränsningar, men ha alltid med dig en påse och vattenflaska för att göra rent efter att det har utfört sina behov.

Om att ge sig ut i naturen och vandra längs lederna är det du längtar efter, då kan du även ta med ditt husdjur, men se till att ha det kontrollerat hela tiden för att undvika att orsaka skador på den omgivande naturen.

Om du skulle behöva uppsöka veterinär, då finns det på alla öarna, med undantag för La Graciosa, veterinärer av högsta klass. En del erbjuder även akuttjänster 24 timmar om dygnet, och därmed kommer ditt husdjurs hälsa och välmående vara i god händer om något skulle uppstå.

Du behöver inte heller oroa dig om du behöver någon produkt för ditt husdjur. På Kanarieöarna finns det en oändlig mängd specialbutiker där du finner allt du kan tänka dig, och dessutom frisörer där du kan tvätta och klippa håret på dem. Om du någon dag vill göra något där du inte kan ta med dig det, då finns det fortfarande möjlighet att du kan njuta av denna upplevelse. På öarna finns det ett stort antal dagis som tar hand om din hund eller katt den tid du så önskar.

Som du ser, på Kanarieöarna tar vi hand om både dig och ditt husdjur så att ni får en oförglömlig semester.