Ett tillgängligt resmål

Kanarieöarna

Kanarieöarna är ett väl beprövat resmål med lång erfarenhet och årtionden med turistaktiviteter. Sedan 1960-talet har öarna tagit emot miljontals turister från jorden runt som kommit till ögruppen i Atlanten med världens bästa klimat för att njuta av en semester med fullt garanterad kvalitet på infrastruktur och serviceutbud.

Contenido

Utöver att det är ett säkert resmål har Kanarieöarna alltid kännetecknats av sin gästfrihet och kapacitet för att ta emot personer oavsett deras fysiska förutsättningar. De vet även hur man anpassar sig efter olika gruppers behov, så att olika typer av funktionsnedsättningar inte ska komma i vägen för att njuta av en komplett semesterupplevelse.

Utöver att uppfylla gällande normer för att garantera rättigheterna för de med funktionsnedsättning, på såväl regional som nationell nivå, har Kanarieöarna alltid brytt sig om deras behov. Därför är man mycket noga, särskilt i turistorter och tätorter, att det inte ska finnas några fysiska hinder i den offentliga och privata miljön för att underlätta rörligheten.

Anpassad infrastruktur, transport och aktiviteter

Contenido

De flesta turistboendena och alla typer av nöjes- och kulturställen, som restauranger, modebutiker, temaparker, muséer, teatrar, konsertsalar, samt toaletter och gågator, för att nämna några exempel på infrastrukturer, uppfyller tillgänglighetskraven.

De med funktionsnedsättning har även tillgång till anpassad transport. Därför erbjuder de åtta flygplatserna på Kanarieöarna en kostnadsfri assistensservice för resenärer med funktionsnedsättning. Utanför flygplatserna, erbjuder kollektivtrafiken på öarna anpassade bussar och taxis, och det gör även privata hyrbilsfirmor som erbjuder bilar med eller utan chaufför.

Título

Tillgängliga stränder

Imagen
Contenido

På Kanarieöarna finns det även ett brett aktivitetsutbud för nöje, kultur, idrott och gastronomi anpassat efter behoven för de med funktionsnedsättning. De huvudsakliga stränderna i turistorter och tätorter erbjuder anpassad service och tillträde, såväl till sanden som havet, för att vi alla ska kunna njuta av en angenäm dag i solen och avslappnande bad i Atlantens kristallklara vatten. Dessutom finns det företag som organiserar utflykter till naturområden där du kan besöka tolkningscenter som erbjuder anpassade medel för de med funktionsnedsättning.