Tenerife

Väcker känslor

Tenerife är de tusen upplevelsernas ö. Tack vare sitt fantastiska klimat och det rika utbudet på sysselsättning ger Kanariöarnas största ö möjlighet till otaliga aktiviteter året om.

Contenido

Man kan njuta av en dag på stranden, promenera på någon av vandringslederna som rör sig genom djupa skogar, upptäcka fantastiska vulkaner, ljuvliga landskap, nästan som från en annan värld, och enastående kratrar och klippor. Betrakta en oändlig stjärnhimmel i trevligt sällskap eller göra verklighet av drömmen om att se valar och delfiner simma i frihet...WOW!

Contenido

Tenerife bevarar också vackra historiska stadsdelar av stort konstnärligt värde att vandra genom utan brådska, museer och charmiga byar fulla av tradition där man kan beblanda sig med byborna för samtal.

Contenido

Kanske är det idrotta man har lust att göra. Det är inga problem. Här kan man utöva alla sporter, speciellt de som är relaterade till havet och golf, ön erbjuder många olika banor att välja mellan. Och du söker ytterligare spänning, finns inget som att roa sig på de moderna nöjesfälten, ett paradis för barnen som kommer ha ett oförglömligt minne från semestern med familjen. En ny plan varje dag och ingen tristess!


Contenido

Men Tenerife är också perfekt för vila och för att koppla av från stress. Då det är en viktig turistort kan man räkna med ett generöst utbud hotell, allt från det mest exklusiva till de enklare, där man kan koppla av med tillgång till all typ av service och bekvämligheter.

00:00
Título
TENERIFE
Vídeo
Póster
SC La Laguna
SC La Laguna
Tipo
Ancho completo
Contenido

En fantastisk dag på stranden

De livliga stränderna med fin vit sand och turkost vatten hittar man på de mest turisttäta orterna på Tenerife, belägna på den södra delen av ön. Men det finns också de som är lugnare och ligger mer avlägset från centrum på olika platser längst kusten. Det finns de med svart vulkansand eller små underbara naturbassänger och -dammar skyddade från vågor.

Vad man än väljer så är det perfekt för en enastående dag på stranden. Det bästa är att upptäcka dem och dyka ner i dem.

Contenido

Navigera bland delfiner och valar

Att se de olika arterna av valar som simmar i frihet på den sydvästra delen av Tenerife, en av de få platser i världen där man så nära kusten kan bevittna dem, är en upplevelse man inte glömmer.

Till denna privilegierade plats där grindvalar och delfiner bor året om, kommer också blåvalen och späckhuggare. Ett riktigt paradis för dessa makalösa däggdjur som här finner de rätta förutsättningarna för föda och för att fortplanta sig.

 

Ett riktigt paradis för dessa makalösa däggdjur.

Contenido

Sårbarheten på detta värdefulla ekosystem gör oss tvungna att garantera dess bevarande. Därför är denna aktivitet reglerad, bara båtar med tillstånd får genomföra aktiviteten och under väldigt strikta krav och normer som garanterar att dessa vidunderliga djur och dess livsmiljö respekteras.

Imagen
Contenido

Bestiga Europas högsta topp

Om det är något Tenerife kan skryta med så är det sina makalösa naturområden. Fast det är en sak som speciellt utmärker sig: Nationalparken Teide, den mest besökta i Europa.  Där finner man inte bara den magnifika vulkanen Teide, Europas högsta topp och världsarv, utan också ett landskap som kanske är det mest storslagna du någonsin sett. 

Vi står inför en av de mest spektakulära demonstationer av vulkanism i världen. Fantasin räcker inte till för att föreställa sig det storslagna panorama som presenterar sig för våra ögon från toppen, på 3715 meters höjd, med den extraordinära synen av varma källor, hundratals toppar, lava, vallar, stenar... Inte att förglömma är alla arter av flora och fauna som växer där, ett flertal endemiska arter, vissa till och med unika för parken.

För den som är i god fysisk form och har sex timmar tillgodo kan ta sig till toppen på den tillgängliga vandringsleden, men det finns också möjlighet att  ta sig upp med kabinbana på bara några minuter.

Contenido

En tur genom fantastiska naturomtåden

För de flesta som känner ön är Nationalparken Teide den verkliga skatten på Tenerife. Men inte den enda. Om man rundar vulkanlandskapet hittar man en annan skatt, naturreservatet Corona Forestal, en frodig skog av kanarietall som breder ut sig i oändlighet över raviner och dalar. Allt är en föreställning i färg som varierar från tallarnas intensiva gröna, det blå havet och himlen, och de mörka färgerna från den stora vulkanen.

Contenido

Och ännu finns det mer. Som till exempel Macizo de Anaga, en av de sju biosfärrservaten på Kanarieöarna där arter av laurisilvaskog finns, den är annars är utrotad på de flesta platser på planeten, men här lever natur och kulturvärden i perfekt harmoni. Parque Rural de Teno är en plats med komplicerad orografi och iögonfallande klippor, dalar och buskiga partier som har fungerat som en slags fördelaktig isolering, det har gjort att värdefulla habitat, som är utrotningshotade arters tillflykt, kunnat hållas intakta. Naturområden  där man också finner härliga gårdar där man ägnar sig åt lantbruk och boskapsuppfödning.

Contenido

Promenera på väl bevarade historiska platser

På flera platser på Tenerife känner man också av dess historia. Ett tydligt exempel är San Christobal de la Laguna, ett unikt exempel på en kolonialstad utan murar som har fungerat som inspiration för andra amerikanska kolonialstäder. Detta och att staden så gott som bevarats i sitt arkitektoniska ursprung från 1400-talet gör att det nu tillhör världsarvet.

Contenido

Orotava bestitter också delar som har historisk och konstnärligt värde, som till exempel Puerto de la Cruz centrum, som också har en intressant botanisk trädgård.

Contenido

Kanske är också den civila och religiösa arkitekturen i Icod de los Vinos värt ett besök och, naturligtvis, det enorma uråldriga drakblodsträdet, ett endemiskt träd från Makaronesien. Eller kustbyn Garachico, som fortfarande är märkt av det våldsamma vulkanutbrottet som inträffade år 1706. Och, självklart, öns huvudstad, Santa Cruz de Tenerife, där man blandar det hektiska moderna stadslivet med ett historiskt centrum avgränsat i en triangel av gator och torg där de mest typiska byggnaderna finns. En av dem är Antiguo Hospital Civil (det gamla sjukhuset för civila), byggt i neoklassisk stil, där ett av de mest intressanta av museerna på ön ligger: MUNA, museum för natur och arkeologi.

Contenido

Välj en rolig plan varje dag

Med en outtömlig lista på möjliga aktiviteter är det så gott som omöjligt att bli uttråkad på ön med 100 % liv. Det finns många nöjesparker, bland vilka två utmärker sig och anses vara bland de bästa i världen i sitt slag: vattenpalatset Siam Park och djurparken Loro Parque. 

För den som önskar sig äventyr i kontakt med naturen är Forestal Park en perfekt plan, här har du möjlighet att roa dig bland skyhöga träd. Botaniska trädgårdar, etnografiska parker och nöjesparker, gokart-banor för de som älskar fart, köpcentrum... Tenerife kan möta och tillfredsställa alla önskningar vad beträffar nöjen och underhållning.

Tenerife kan möta och tillfredsställa alla önskningar vad beträffar nöjen och underhållning.

Imagen
Contenido

Frossa i stjärnor

Höjderna på Tenerife är ett av Kanarieöarnas tre Starlight-reservat, något som bekräftar och ger en uppfattning om vilka magnifika förhållanden som råder för att observera stjärnorna från de allra högsta områdena på ön.

Contenido

En av dessa privilegierade platser är nationalparken Teide där, omgiven av den häpnadsväckande siluetten av vulkanlandskapet, den oändliga natthimlen täckt av miljoner gnistrande punkter får oss att rysa av beundran. Det är inte av en händelse man finner ett av laboratorierna för astrofysik på Kanarieöarna, ett vetenskapligt centrum man kan besöka genom att i förväg boka en guidad tur.

Contenido

Njuta av gastronomin

En av de njutningar Tenerife erbjuder. Ön erbjuder en uppsjö restauranger: från de kända ”gauchines”, enkla krogar dit lokalbefolkningen går och där traditionell mat typisk för Kanarieöarna serveras, till lyxrestauranger, några med Michelin stjärna.

Traditionella och moderna, enkla anrättningar och andra nästan konstnärliga, lokala råvaror och andra från övriga världen... Utbudet är obegränsat. Av de traditionella produkterna är det köttet, färsk fisk och svart potatis som utmärker sig, en blandning av utsökt mat som är mycket uppskattad av ansedda kockar. Kanarisk mojo, gofio, ostarna, vinerna, frukten och en lång lista med efterrätter och sötsaker för att avsluta en utsökt meny, detta är några av de gastronomiska delikatesserna på ön.

Traditionella och moderna, enkla anrättningar och andra nästan konstnärliga, lokala råvaror och andra från övriga världen... Utbudet är obegränsat.

Contenido

Lyckas med en perfekt swing

Av de utomhussporter man kan utöva på ön året om är det golf som utmärker sig mest. Tenerife har flera banor som är designade av världens bästa proffs, därtill installationer för spelare på alla nivåer med allt nödvändigt.

Contenido

Men de som älskar sport lockas inte bara av tillgången på förstklassiga installationer och banor, det är också ett absolut privilegium att förbättra sin swing med utsikt mot den majestätiska vulkanen Teide, eller mot den intensivblå Atlanten. En verklig lyx.

Contenido

Åk inte utan att prova...

En guachinche, lokaler på Tenerife som serverar traditionell hemlagad mat där man avnjuter populära rätter och lokalt vin.

Imagen
Título

För mer information besök den officiella webbsidan Turismo de Tenerife