Aktiv turism på Kanarieöarna

Kanarieöarnas skärgård är känd för sina magnifika finkorniga stränder och sitt kristallklara vatten, men öarna erbjuder mycket mer än sol och strand. Deras frodiga skogar, berg, vandringsleder, stup, stränder, rev och rena himmel är några av naturområdena på Kanarieöarna som bjuder in till idrottsutövande, utan att glömma avkopplingen, nöje och äventyr.

00:00
Título
Extremsfaerreservat
Vídeo
Póster
Reserva de la Extremosfera
Reserva de la Extremosfera
Tipo
Ancho completo
Título

Surfa på de bästa vågorna

Imagen
Kitesurf en playa de la Barca
Kitesurf en playa de la Barca
Contenido

Med mer än 1 500 kilometer kust är det enkelt att hitta de bästa vågorna på olika stränder under en dag. De långa dagarna, vinden, klimatet, vattentemperaturen och den speciella geografin på Kanarieöarna gör att det finns få platser i världen som är bättre för surf, windsurf, bodyboard, kitesurf, paddle surf och andra vattensporter, just därför besöker hundratals proffs Kanarieöarna i jakten på de bästa tävlingsställena.

Título

Dykning i naturreservat

Imagen
Submarinista entre un banco de peces
Submarinista entre un banco de peces
Contenido

Kanarieöarnas vulkanbottnar som är fulla av färg gör att de som älskar dykning njuter av ett extraordinärt naturfenomen. Det är inte för intet, det är en av de havsbottnar i världen som har störst biologisk mångfald. Kanarieöarnas skärgård har tre marina reservat som skyddar vattnets renhet och kvalitet, vatten som är världskänt för sin transparens och ger en sikt på 30 meter. Kanarieöarna är utan tvekan ett riktigt paradis för dykning med flertalet skolor och nedstigningsställen.

Título

Golf på proffsbanor

Imagen
Buenavista Golf, Tenerife
Buenavista Golf, Tenerife
Contenido

Kanarieöarna erbjuder komplett infrastruktur och golfbanor på hög nivå som är anpassade för alla handikapp och som har designats av världsmästare och omtalade arkitekter. Öarnas klimat gör det möjligt att njuta av golfen hela året och därför är det möjligt att hitta golfbanor på alla öarna för att koncentrera sig på spelandet och koppla bort allt annat. Och att koppla av på stranden efter några bra golfslag är en oförbätterlig plan, både för proffspelare som för nybörjare.

Título

Segla för fullt

Imagen
Turismo activo - navegacion
Turismo activo - navegacion
Contenido

Under historiens gång har Kanarieöarna varit en viktig hamn tack vare dess exceptionella geografiska läge och milda klimat hela året, delvis tack vare påverkan av luftströmmarna, kända som Atlantens motor. Därför har Kanarieöarna flertalet installationer och skolor för att lära sig praktiskt taget alla vattensporter, även om det enklaste sättet att uppleva oceanens storhet på Kanarieöarna är att segla och låta vågorna ta med dig.

Título

Sporter i naturen

Imagen
Deportes-Escalada
Deportes-Escalada
Contenido

Tack vara det milda klimatet, de många soltimmarna och naturtillgångarna, verkar Kanarieöarnas skärgård skapad just för älskare av naturidrott. På Kanarieöarna finns det en uppsjö leder för mountain-bike, klättring, trail, orientering, skärmflygning och cykling, perfekt för dem som älskar extrem- och adrenalinsporter, oberoende av nivå.

Título

Nöjesalternativ på Kanarieöarna

Imagen
Banner turismo activo en las Islas Canarias.
Banner turismo activo en las Islas Canarias.