Högdefinierad dykning

Kanarieöarna är ett riktigt Eden för dykälskarna, en aktivitet som kan utövas när som helst under året i Kanarieöarnas rena och klara vatten i vilka man har 30 meters sikt. Temperaturen gör att öarna är ett jordiskt paradis för biologisk mångfald: vulkan bottnar, rev och grottor där det finns en varierad marin fauna av otroliga arter.

00:00
Título
Dykning med hög upplösning
Vídeo
Póster
Inmersión en alta definición
Inmersión en alta definición
Tipo
Ancho completo
Contenido

Marina reservat på Kanarieöarna

På Kanarieöarna kan man hitta upp till tre marina reservat där man kan njuta av den rika och diversifierade marina faunan. 

Det marina reservatet Punta de La Restinga-Mar de las Calmas, på ön El Hierro, lockar varenda dykare med självrespekt. En bedårande havsbotten där det finns sköldpaddor, tonfiskar, seriola, rockor, gruppatorer och delfiner som syns när man slingrar sig mellan grottor och stup. Rika bottnar som dessutom har återskapats efter undervattensutbrotten 2011.

Att dyka i La Reserva Marina de La Palma (La Palmas marina reservat), mellan grottor och stup på upp till 300 meters djup, är en utmaning för dem som vill gå djup och se örnrockor, svarta koraller eller öresvin. 

De marina reservaten vid ön La Graciosa och småöarna norr om Lanzarote är det största skyddade marina området i hela Europa. Deras fantastiska bottnar gömmer en stor mångfald i sin marina fauna, som kan njutas av från olika nedstigningsställen, passande alla nivåer. Där finns exempel på kummel, havsaborre eller tandbraxen som uppskattas mycket av dem som gillar fiske.

Contenido

Bottnar med vulkaniskt ursprung och undervattensmysterium

Under vattnet vid Kanarieöarna finns det många platser för att njuta av dykning och där man ser deras vulkaniska natur. Dessutom är det möjligt att besöka, nära kusten, grottor och bottnar på 1000 meters djup, fulla av strukturer av svart lava och undervattensgrottor. 

Vattnen som omger öarna gömmer ett stort antal historier. Därför är det inte konstigt att man kan upptäcka skeppsvrak från förlista båtar som trots att de legat där länge är i mycket bra skick. Tack vare sitt läge som anhalt på kommersiella och maritima rutter, och sin viktiga fiskeverksamhet under historien, gömmer Kanarieöarnas djup ett landskap fullt med liv som är rikt på arter. Vi får inte heller glömma att nämna en annan av bottens hemligheter: det imponerande Museo Atlántico, nära Playa Blanca. Det enda undervattensmuseet med skulpturer som finns i Europa.

Imagen
Contenido

Nedsstigningar för alla och mästerskap

Utbudet för dykning är mycket komplett på Kanarieöarna: en ocean med kontraster, olika djup och spots för alla nivåer. Till det ska tilläggas att många av platserna är lättillgängliga till fots från kusten, utan att behöva ta båt. 

På öarna finns många dykskolor för dem som vill börja med denna sport samt uthyrningsställen där de vana kan hyra utrustning. Skärgården anordnar också idrottsevenemang och världsberömda arrangemang som den kända tävlingen Open Fotosub Isla på El Hierro, en tävling i undervattensfotografering som avgörs varje år och som drar tills sig proffs och amatörer från olika länder.

Título

De perfekta dykställena på Kanarieöarna

Imagen