SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Klimatet

Dagarna på Kanarieöarna är långa och soliga, med behagliga temperaturer och utan större förändringar. Termometrarna visar under hela året mellan 19º och 24º och beroende på passadvindarna och den termiska inversion som de orsakar bildas mycket få molnformationer och det regnar inte mycket.

Därför inbjuder Kanarieöarna dig att under alla årets dagar ta semester och vara utomhus, njuta av ljuset, klar himmel och utnyttja din fritid maximalt.

Väderleksutsikter för följande dagar

VAD SKA JAG PACKA NER I RESVÄSKAN?

Tack vare öarnas privilegierade klimat året runt, det enda du behöver lägga ner i resväskan oavsett var du kommer ifrån, är lätta kläder, sommarskor och någon typ av varmare kläder för kvällen eller för bergsturer.

Klart att om du tänker praktisera någon typ av aktivitet eller sport, glöm då inte att ta med dig lämpliga kläder och naturligtvis måste du komma ihåg badkläder, solskyddsmedel och solglasögon.

NJUT AV SOLEN

Solen är ofta framme på öarna. Den har sin betydelse för klimatet, vardagslivet och folkets sätt att vara. Dessutom har det visat sig att den har många goda egenskaper: den ger vitamin D, gör benstommen starkare, förbättrar humöret, påverkar positivt sömnkvalitén…

Familia en la playa

Emellertid, bör du ta följande i akt när du ska sola:

  • Använd alltid ett bra solskydd för din typ av hud.
  • Sätt på mer solskyddsmedel varannan timme och när du badat.
  • Undvik att sola mellan kl. 12 och 16.
  • Ha barnen under uppsikt när de solar och skydda dem på lämpligt sätt.
  • Om du tänker vara på stranden under flera timmar, glöm inte att ta med en parasoll

LÅNGA OCH SOLIGA DAGAR

Kanarieöarna är en av de regioner med mest soltimmar i Europa: mer än 3.000. Den geografiska placeringen gör dessutom så att dagarna blir långa och ljusa under hela året. På vintern går solen upp kl. 7:30 och ner kl.18:30 på kvällen och på sommaren gryr dagen kl. 7:00 och börjar skymma kl. 20:30.

Arena