Kust och strand

Det är svårt att tänka på Kanarieöarna utan att föreställa sig en spektakulär strand med rent och lugnt vatten att bada i och att trycka ner fötterna i sanden medan man njuter av solen, det fördelaktiga klimatet och den ljusblå klara himmel. Allt är möjligt på den 1500 km långa kusten av varierande stränder, någon för varje smak.

33:13
Título
Playas de las Islas Canarias
Póster
Costa y Playa - Poster - Video Playas
Costa y Playa - Poster - Video Playas
Tipo
Ancho completo
Contenido

Stränder att njuta på året om

På Kanarieöarna finns det mer än 500 stränder som är lika olika som unika. Det finns stränder som är orörda, urbana, familjära, lättillgängliga, ensamma... Det finns långa stränder utan slut att promenera på, små stränder att lägga sig på för att njuta av solen och stränder för avkoppling eller för att utöva din favoritsport på, antingen genom att rida på vågorna eller utforska havets botten. På Kanarieöarna finns det ett stort antal stränder och av varierade slag: med ljus, vit, röd sand och, självklart, de överaskande och nästan magnetiska vulkanstränderna med sin svarta glänsande sand. Och man kan njuta av alla under årets alla årstider tack vare den behagliga temperaturen och de mer än 3000 soltimmar som den kanariska skärgården har om året. 

Título

Ett hav av alternativ att njuta av

Imagen
Banner playas en las Islas Canarias.
Banner playas en las Islas Canarias.
Imagen
CostayPlaya-ParrafoImagen1
CostayPlaya-ParrafoImagen1
Contenido

Äta nära havet

När det närmar sig matdags är alternativen på Kanarieöarma lika många och varierade som dess stränder: stora terrasser där man kan äta tapas, strandbarer där man kan äta snäckor med grön sås och friterad fisk, skaldjursbarer, restauranger med friterad fisk och andra med internationell mat, och även gourmetställen. Maten på Kanarieöarna är enkel men smakrik, resultatet är en blandning från olika kulturer som, trots allt, givit upphov till en egen gastronomi, tillagad på ingredienser av hög kvalitet. 
Om du tycker om fisk så är restauranger som el cherne, la vieja eller salema några av de mest uppskattade. Därtill är bläckfisk en av favoriträtterna oavsett tillagningssätt: kokt, i vinäger eller friterad, och till och med i pytt i panna. Och vad ska man säga om den marinerade tonfisken eller fiskgrytan? Två traditionella rätter väl värda att smaka på, på något av de fiskargillen som finns i de många fiskebyarna längs Kanarieöarnas kust. 

Contenido

Vattensporter

Det rena och transparenta vattnet på Kanarieöarna, lockar inte bara till bad alla timmar på dygnet oavsett årstid, de är också ideala för att utöva vattensporter. Om du har lust att pröva någon så finns det en mängd skolor och center för surf, windsurf, kitesurf, segling och vattenskidor, för nybörjare eller för att förbättra din teknik och stil. Passadvindarna ger den perfekta dragkraften för dessa modaliteter, och det transparenta vattnet, tillsammans med en unik havsbotten gör att Kanarieöarna också är det perfekta resmålet för dykare från hela världen.

Contenido

Oförglömliga soluppgångar och solnedgångar

Få saker är så romantiskt att göra som att njuta av en soluppgång eller solnedgång vid havet. Att göra det på Kanarieöarna är att sitta på första parkett inför horisonten, där solen flyter samman med havet och skapar ett fantastiskt ljusspel av skuggor och färger. En storartad färgpalett av ockra, röd, orange och rosa som färgar himlen i fantastiska färger. Och det bästa av allt är att dessa solnedgångar och soluppgångar är lika spektakulära på alla öns stränder.

Imagen
CostayPlaya-Fuerteventura-Atardecer
CostayPlaya-Fuerteventura-Atardecer