Stränder att uppleva

1500 kilometer sand och sol

Tack vare sitt fördelaktiga geografiska läge och vulkaniska ursprung är Kanarieöarnas kust som en stor katalog av stränder där ett brett utbud med varierade naturlandskap presenteras. Kanarieöarnas kust har alla tänkbara konturer: från små gömda orörda vikar till sandstränder vid klippor eller stadsstränder, långa och familjära som erbjuder alla typer av bekvämligheter.

Contenido

Många av Kanarieöarnas stränder är rankade som några av de bästa i Spanien, med skillnaden att man på Kanarieöarna kan ta sig ett bad i det kristallklara vattnet, lägga sig i sanden för att koppla av i solen vilken dag och vilket klockslag som helst, för här lever man i en nästan evig sommar tack vare det milda klimatet och den varma temperaturen.

Contenido

En strand uppskattas inte bara för sin skönhet, även om det är viktigt, utan också för möjligheten att kunna bada och sola tryggt och säkert. Faktum är att det på Kanarieöarna finns mer än 50 stränder med blå flagga, något som utmärker att en strand inte enbart erbjuder hög kvalitet när det kommer till bad, utan också har utmärkta anläggningar, service och bekvämligheter, så att man kan njuta och inte behöver oroa sig för något.

Contenido

Något som slår besökaren när hen kommer till Kanarieöarnas ögrupp är hur varierat kustlandskapet är med alla kontraster. Från små fiskebyar till berg i rödbruna färger, klippstup och otroliga kilometerlånga sanddynor. Och landskap med stor variation, stränder i alla färger: med ljus, vit, rödaktig, och svart och blank sand, typisk för de vackra stränderna med vulkanisk sand. Oavsett om den är i den ena eller andra färgen, alla är spektakulära och på alla är vattentemperaturen runt 20 ºC, härliga bad erbjuds året om.

Contenido

Stränderna på Kanarieöarna njuter man ännu mer av i trevligt sällskap: som par, familj, med kompisar och med de mest trogna vännerna, hundarna. Resenären som bestämmer sig för att ta med hunden till ön och vill ta sig ett bad med den kan göra det på de nya stränderna för hundar som finns på Gran Canaria, La Palma, Teneriffa och Lanzarote.

Contenido

Naturbassängerna har skapats genom de fördjupningar och öppningar som finns i berggrunden, som tack vare vågornas styrka hela tiden fylls på med havsvatten. Denna härliga lyx som naturen erbjuder är öppen för härliga bad och sol, det bästa du kan göra är att ta dig till någon av de mest kända som till exempel Isla Cangrejo och El Caleton på Teneriffa, El Charco Azul på El Hierro och La Palma, Aguas Verdes på Fuerteventura eller Punta Mujeres på Lanzarote. Även om det finns mycket mer att upptäcka.