SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här
Your day by day

EN EUROPEISK REGION

Kanarieöarna är en spansk arkipelag med 7 öar som ligger i Atlanten, 1.739 km sydöst om huvudstaden. De är en del av den tropiska makaronesiska regionen och har ett behagligt klimat året runt. Orografin är ett resultat av hundratals vulkaniska utbrott under miljoner av år och därför har arkipelagen ett av de mest speciella landskapen i hela Europa.

Som en spansk autonom provins, styrs den av den Europeiska Unionens bestämmelser som tillåter medborgarna att röra sig fritt och har Euron som valuta. Samtidigt har europeiska medborgare på öarna alla rättigheter och privilegier som härstammar från Maastricht-Avtalet från 1992 om överenskommelser för europeiskt medborgarskap.

LOKAL TID

Som en tillhörande region i Europeiska Unionen, har Kanarieöarna ett sjukvårdssystem med europeisk assistens, så därför har alla europeiska medborgare rätt till gratis sjukvård inom allmänhetens kanariska system.

SJUKVÅRDSYSTEM

Som en tillhörande region i Europeiska Unionen, har Kanarieöarna ett sjukvårdssystem med europeisk assistens, så därför har alla europeiska medborgare rätt till gratis sjukvård inom allmänhetens kanariska system.

På alla öarna finner du hälsocenter och allmänna sjukhus med service för akuta fall som tar emot 24t, förutom många apotek 24t eller med vaktpass.

PRISER OCH DRICKS

Levnadsnivån på Kanarieöarna är mycket lik resten av de spanska autonomiska provinserna och de genomsnittliga priserna brukar hålla sig på en normal nivå.

Ungefärliga priser:

  • Middag: mellan 15 och 35 € per person
  • Frukost: mellan 5 och 8 € per person
  • Öl: mellan 1,5 och 3 €
  • Drink: mellan 6 och 12 €
  • Taxi från flygplatsen: 30 € ca.
  • Bil till uthyrning: från 20 € per dag
  • Biljett för stadsbus: inte mer än 1,5 €

För det mesta när det gäller service är det frivilligt att betala drickspengar. Därför existerar det ingen procentsats eller bestämt belopp.

TEKNOLOGI OCH KOMMUNIKATION

De flesta byggnader har en elektrisk installation med 220 V kontakter (CEE 7/4). Dessutom finner vi på alla öarna täckning för mobil och WIFI installation, och det är vanligt att många av hotellen har denna service gratis.

SPRÅK

Det officiella språket är spanska, emellertid är det lätt att i de huvudsakliga turistzonerna finna personer som talar, dessutom engelska, tyska och andra språk.