Din vardag på Kanarieöarna

Arkipelag

Descripción Archipiélago

En europeisk region

Kanarieöarna är en spansk arkipelag med 8 öar som ligger i Atlanten, 1.739 km sydöst om huvudstaden. De är en del av den tropiska makaronesiska regionen och har ett behagligt klimat året runt. Orografin är ett resultat av hundratals vulkaniska utbrott under miljoner av år och därför har arkipelagen ett av de mest speciella landskapen i hela Europa.

Som en spansk autonom provins, styrs den av den Europeiska Unionens bestämmelser som tillåter medborgarna att röra sig fritt och har Euron som valuta. Samtidigt har europeiska medborgare på öarna alla rättigheter och privilegier som härstammar från Maastricht-Avtalet från 1992 om överenskommelser för europeiskt medborgarskap.

Titular precios / propinas
Priser och dricks
Descripción precios / propinas

Levnadsnivån på Kanarieöarna är mycket lik resten av de spanska autonomiska provinserna och de genomsnittliga priserna brukar hålla sig på en normal nivå.

För det mesta när det gäller service är det frivilligt att betala drickspengar. Därför existerar det ingen procentsats eller bestämt belopp.

Subtitular precios / propinas
Ungefärliga priser
Tarifas
Middag
Mellan 15 och 35 € per person
Frukost
Mellan 5 och 8 € per person
Öl
Mellan 1,5 och 3 €
Drink
Mellan 6 och 12 €
Taxi från flygplatsen
30 € ca
Bil till uthyrning
från 20 € per dag
Biljett för stadsbus
inte mer än 1,5 €
Título Idioma
Språk
Descripción Idioma

Det officiella språket är spanska, emellertid är det lätt att i de huvudsakliga turistzonerna finna personer som talar, dessutom engelska, tyska och andra språk.

Título Hora Local
Lokal tid
Descripción Hora Local

Att besöka Kanarieöarna från ett europeiskt land medför inte några större tidsförändringar, tack vare öns geografiska läge har de samma tid (UTC) som Storbritannien och Irland och bara en timma efter resten av Spanien och länder som Frankrike, Tyskland och Polen (UTC+1).

Título Tecnología y Comunación
Teknologi och kommunikation
Descripción Tecnología y Comunación

De flesta byggnader har en elektrisk installation med 220 V kontakter (CEE 7/4). Dessutom finner vi på alla öarna täckning för mobil och WIFI installation, och det är vanligt att många av hotellen har denna service gratis.

Título Sistema Sanitario
Sjukvårdsystem
Descripción Sistema Sanitario

Som en tillhörande region i Europeiska Unionen, har Kanarieöarna ett sjukvårdssystem med europeisk assistens, så därför har alla europeiska medborgare rätt till gratis sjukvård inom allmänhetens kanariska system.

På alla öarna finner du hälsocenter och allmänna sjukhus med service för akuta fall som tar emot 24t, förutom många apotek 24t eller med vaktpass.