La Graciosa

En liten skatt

Liten, lugn, utan asfalt eller föroreningar, orörd natur, paradisstränder med turkost vatten och vit sand, karga landskap, nästan obebyggda... Det är svårt att tro att det finns ett sådant ställe bara några timmar ifrån vilken europeisk stad som helst.

Contenido

Bara en halvtimma från Lanzarote, den har förbindelse tack vare modern sjöfart som kör fram och tillbaka flera gånger om dagen, denna lilla kanariska skatt är en dröm som blivit sann för resenärer som söker ensamhet, avkoppling och vill experimentera med en total koppling i en naturlig omgivning. 

Som resten av den kanariska skärgården är La Graciosa välsignad med ett exceptionellt klimat under hela året, därför är alla årstider bra för att njuta av detta paradis som utgör en del av naturreservatet skärgården Chinijo och en av de tre marina reservaten som finns på Kanarieöarna, dessutom är den ett skydd för flertalet havsfåglar.

En helt skyddad ö som bjuder in till vila, att sola och revitaliserande bad, upplev dess ställen till fots eller med cykel, avnjut den kanariska maten vid havet... Mycket mer än en skatt!

00:00
Título
La Graciosa
Vídeo
Póster
Caleta de Sebo
Caleta de Sebo
Tipo
Ancho completo
Contenido

Orörda stränder med turkost vatten

De orörda ensliga stränderna med vit sand och turkost vatten är La Graciosas främsta attraktion. Det är överraskande att man kan besöka en ny strand varje dag under vistelsen, trots att ön är så liten.

Vi kan välja mellan de mer besökta - beroende på när under året du kommer - och andra där vi får vara helt själva; det finns också de med lugna vatten som är perfekta för snorkling, eller de med vågor och strömmar som man måste vara mycket försiktig med. Några har vit sand, andra gyllene eller vulkanstenar, de skapar kontraster i tonerna där de blandas på ett sätt som ser overkligt ut.

Imagen
Playa La Francesa
Playa La Francesa
Contenido

La Graciosa på cykel

Ett av de bästa sätten att åka runt på La Graciosa är med cykel. Förutom att det är ett miljövänligt transportmedel - vi får inte glömma att vi befinner oss i ett skyddat område - så gör den platta terrängen att vi enkelt kan uppleva de vackraste ställena på cykel och utan större ansträngning. Rundturerna är skyltade och man ska inte lämna stigarna då detta kan påverka naturen. Vi behöver inte heller oroa oss för cykeln eftersom man kan hyra cykel på ön under den tid vi vill och på så vis njuta av ett roligt äventyr. Trampa på!

Contenido

Rundturer till fots

På ön finns flera leder som sträcker sig över en stor del av ett territorium med karga vulkanlandskap där det inte finns varken träd eller skugga för att skydda sig från solen. På samma sätt som med cyklisterna måste vandrarna undvika att lämna de utmärkta stigarna för att inte skada detta ömtåliga och värdefulla ekosystem, där endemiska arter som inte finns någon annanstans på jorden, lever.

De fyra huvudsakliga vandringslederna tar oss till paradisöar och andra intressanta platser på ön som inte gör någon oberörd. Att promenera på dessa stigar i eftermiddagssolen är en oförglömlig upplevelse.

Ett territorium med karga vulkanlandskap där det inte finns varken träd eller skugga för att skydda sig från solen.

Contenido

Rikedomen på havsbottnarna

Omgivningen på La Graciosa utgör, tillsammans med småöarna norr om Lanzarote, en av de tre marina kanariska naturreservaten, ett skydd som etablerades för att bevara rikedomen på de marina havsbottnarna i denna del av den kanariska skärgården.  Det är lätt att anta att ön är perfekt för dykälskare som här hittar en enorm mångfald arter från flora och fauna, förutom abrupta vulkaniska undervattenslandskap där det finns många grottor och tunnlar.

Men, om dyka ned i havet överskrider våra ambitioner är det inget problem, på La Graciosa finns det alternativ för att inte gå miste om detta underverk. En del av stränderna på ön, de med lugnt vatten, är som gjorda för att sätta på sig snorkel och glasögon för att njuta av detta naturliga akvarium. Det är vanligt att se små båtar, segelbåtar, förankrade nära kusten medan besättningen solar på däck eller befinner sig under vattenytan i det klara vattnet för att ta den perfekta bilden. Skryt på instagram!

Contenido

Att se La Graciosa från havet

Nöjer vi oss med att upptäcka det vackra med denna lilla ö från cykeln eller gåendes på någon av vandringslederna? Uppenbarligen inte. Från grannön Lanzarote eller från Caleta de Sebo kan man ansluta sig till en båtutflykt som går nära kusten och över ett lugnt hav, varifrån man kan njuta av La Graciosa på ett annorlunda sätt. 

Vi föreställer oss en trevlig tur i moderna katamaraner, med lunch, medan vi känner värmen från solen mot huden och den uppfriskande och läkande havsbrisen samtidigt som vi på nära håll observerar de obebodda småöarna som utgör skärgården Chinijo, samt Montaña Amarilla (gula berget) och stranden La Cocina. Ja, ja det vet vi, man måste uppleva det.

Imagen
Isla de La Graciosa
Isla de La Graciosa
Contenido

Åk inte utan att prova...

Den färska fisken är specialitet på denna lilla atlantö, tillsammans med andra produkter från det kanariska köket som papas arrugadas (skrynkliga potatis) och mojo, en kryddig sås som är typisk för Kanarieöarna.

Título

För mer information besök den officiella webbplatsen Turismo de Lanzarote