Surfa på Kanarieöarna

Sol, vind och vågor. Utan tvivel är det paradiset för varenda surfare. Kanarieöarna har allt som behövs för att njuta av surf, windsurf, kitesurf eller bodyboard. Den mer än 1 500 km kuststräcka som öarna har, erbjuder oändliga ställen för att utöva olika discipliner som, tack vare de milda temperaturerna hela året, kan utövas när som helst.

Imagen
Surf-Hola olas
Surf-Hola olas
Contenido

Hej, vågorna

Bortom de orörda naturområdena, imponerande landskap och kristallklara vattnen har Kanarieöarna förvandlats till en träffpunkt för surfare från hela världen i jakten på den bästa vågen. Perfekt till vänster och till höger, spektakulära toppar, ihåliga och mäktiga eller långa och mjuka tubvågor. Oberoende av din nivå finns det en perfekt strand för varje surfstil.

Med en privilegierad geografisk situation får öarna ofta vågor på mellan 2 och 4 meter, som brukar vara de bästa både för surfare som för bodysurfare då dessa vågor är mycket definierade och når kusten på ett ordnat sätt.

13:10
Título
Windsurf en Dunas de Corralejo
Póster
DEC TEST video
DEC TEST video
Tipo
Ancho completo
13:10
Título
Windsurf en Corralejo
Vídeo
Fichero de vídeo
Fichero de vídeo
Póster
Surf- poster- windsurf en dunas de corralejo
Surf- poster- windsurf en dunas de corralejo
Tipo
Ancho completo
Contenido

Vinden, en oändlig energi

De utmärkta vindförhållandena på Kanarieöarna säkrar vad som behövs för att de som utövar windsurf och kitesurf ska komma upp i höga hastigheter på brädan. Därför är det inte förvånande att skärgården utmärker sig för att se mästarinnor som systrerna Ruano utvecklas.

Contenido

Professionella tävlingar

Även om alla Kanarieöarna har perfekta förutsättningar för utövandet av dessa idrotter; klimatet, vindarna, kvalitet på vågorna - något som har gjort dem till en vanlig destination för internationella tävlingsrundor - är Lanzarote, utan tvivel, ett av de bästa ställena för att surfa. La playa de Famara, perfekt för nybörjare, har anordnat många världsmästerskap i surf medan stränderna på Fuerteventura varje år håller i väldsmästerskapen i Windsurf och Kitesurf.

Om du vill utöva din favoritsport med vind och vågor på Kanarieöarna men inte har den nödvändiga utrustningen, är det inga problem. Öarna har ett modernt nät av installationer, skolor och specialaffärer där man kan köpa eller hyra brädor, nödvändig utrustning och material. Dessutom finns det en uppsjö event, barer och hotell för surfare intill flertalet ”surf camps” där du kan omge dig med den bästa surfmiljön.

Imagen
Surf-Imagen Pastilla-Playa de Corralejo
Surf-Imagen Pastilla-Playa de Corralejo