La Cumbrecita utsiktsplats

Utsiktsplats i Taburiente nationalpark

La Cumbrecita är VIP-sektionen på Caldera de Taburientes naturarena. Den här naturliga balkongen ligger i slutet av en smal dal som plötsligt bryts av och blir hängande framför calderans avgrund, en mäktig naturlig sänka med en diameter på sex och en halv kilometer mitt på ön La Palma. Vyerna över den här enorma dalen och dess många tallbeklädda raviner är oförglömlig.

Beundra molnhavet på La Palma

La Cumbrecita ligger i Caldera de Taburiente nationalpark. För att beträda området med bil är det därför nödvändigt att boka plats på utsiktsplatsens parkering i förväg. Det går också bra att besöka El Pasos fina besökscenter och boka där. På vägen upp händer det ofta att besökaren möts av fantastiska molnformationer på kammens krön till denna ö som utnämnts till Unesco biosfärreservat. Från utsiktsplatsen utgår olika leder i parkens välskötta nät med vandringsleder.

Altitude
1287 m
Landscape type
Natur
Skyddat område
Skyddat landskap
Hiking trails
Parking
Localidad
El Paso

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
  • Respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna och platserna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
5
10
262
10045