Los Tilos-skogen

Urskog på La Palma

Los Tilos-skogen är en explosion av biologisk mångfald och grönska som förälskar besökaren vid första anblicken. En fridfull och lugn djungel full av mossa, tystnad och doft av friska löv. Los Tilos (eller det officiella namnet Los Tiles) är en av de få platser i världen där laurisilva växer, en frodig urskog med bredlövade träd som var vanlig på planeten för flera miljoner år sedan. Skogen var en av anledningarna till att Los Tilos 2002 utsågs till biosfärreservat av Unesco, en utnämning som idag skyddar hela ön La Palma.

Tur genom Los Tilos-skogen

Den främsta av La Palmas laurisilvaskogar ligger på öns nordöstra del, 24 kilometer från staden Santa Cruz och bara fyra från Los Sauces. Vägen slutar nära Los Tiles besökscenter, som inhyser temasalar, filmvisning och kafé. För den som vill bege sig in i parken rekommenderar vi två fantastiska leder med automatisk guide: en på 2,5 kilometer som går genom skogens hjärta, och en annan som går ungefär 1 kilometer uppför till de uppfriskande källorna Marcos och Cordero.

Höjd
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Perfoming center
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
San Andrés y Sauces

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
  • Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
5
10
262
10045