Los Muchachos-klippans utsiktsplats

Utsiktsplats på La Palmas topp

Los Muchachos-klippans utsiktsplats ligger på toppen av ön La Palma och har ett av världens bästa himlavalv för stjärnskådning. Härifrån har besökaren en fantastisk utsikt över den enorma 1 500 meter djupa calderan som är täckt med träd och vulkaniska bergarter i originella former. Platsen, som har utsetts till nationalpark, är ett obligatoriskt stopp för alla som besöker La Palma. Den som lider av svindel bör förbereda sig på den storslagna vyn.

Vandra längs kanten av calderan i Taburiente

Om du är nyfiken på hur den här enorma sänkan på La Palma har bildats kan du besöka informationspunkten i Caldera de Taburiente nationalpark, som ligger intill parkeringen. Om du har rätt skor, vatten och solskydd kan du vandra en del av led GR-131, som går längsmed calderans kant. Om det är molnfritt får du inte glömma att ta ett foto av Teneriffa, La Gomera och El Hierro som sticker upp över havet.

Altitude
2.426 m
Landscape type
Natur
Skyddat område
Nationalpark
Hiking trails
Interpretation center
Parking
Localidad
Garafia

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
  • Respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna och platserna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
5
9
10
262
10045