Vandringsled längs den nya vulkanen på La Palma

En rutt längs öns dåtid och nutid

Längs en helt säker väg som tar oss till ett säkert avstånd från den nya vulkanen, denna nya cirkulära vandringsled ger möjlighet för små grupper att utforska till fots det nya landskapet som skapats efter utbrottet från vulkanen Cumbre Vieja. En utflykt på cirka 6 kilometer som varar något mer än 3 timmar och som ska göras med behöriga guider. Även om det är en vandring med relativt låg svårighetsgrad, rekommenderar vi starkt att man har på sig bra vandringskängor, lämplig klädsel, och tar med sig solskydd och vatten. Man bör även reservera besöket i förväg, och det gör man genom att kontakta de företag på ön som är specialiserade på denna typ av aktiviteter eller den särskilda webbplatsen för bosatta. Ett alternativ är att ta en utflykt med båtar som avgår från hamnen Tazacorte, vilket ger möjlighet att se de nya landskapen skapade av vulkanen från havet och på ett helt säkert sätt.

Gamla platser, nya landskap

Mer än 80 dagar efter utbrottet har de gamla kommunerna Llanos de Aridane och El Paso förändras helt och hållet. Härifrån kan vi nu se hur lavan vällde ned över området. Eller Tajuya och dess torg, berömt för utsikten över dalen, som blev till en samlingspunkt för medier som ville dokumentera lavans framfart. Ett stopp i den pittoreska fiskebyn Tazacorte, som tidigare var omgiven av bananodlingar, är också obligatoriskt. Härifrån kan man nu se den yngsta marken i Spanien och hur denna för alltid har förändrat öns siluett.

Längd
6 km.
¡Aviso!
Boka "Endast med auktoriserat företag"
Localidad
El Paso

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Det är säkrare att ditt husdjur är kopplat.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
5
54784
10 13
262
10045