Teneguíavulkanernas naturminne

Det senaste vulkanutbrottet på Kanarieöarna

1971 var vulkanen Teneguía förstasidesnyhet i hela världen när den öppnade sig och spottade ut flera tusen kubikmeter glödande magma. Kanarieöarnas sista vulkanutbrott täckte en stor del av La Palmas södra del med lava och vulkaniskt grus, och gav upphov till en ny turistattraktion. För att bevara Teneguíavulkanens orörda lava, liksom den från grannvulkanen San Antonio från 1700-talet, förklarade man platsen naturminne.

Utflykt till vulkanen Teneguía på La Palma

San Antonio-vulkanens besökscenter, tio minuter med bil från byn Los Canarios, berättar den fascinerande historian om platsens vulkaner. Härifrån utgår dromedarrutter och flera intressanta vandringsleder. En av dem, som går uppför vulkanen San Antonio, har utsikt över Fuencalientes vidsträckta vinodlingar och den svindlande vägen utmed Teneguías topp. Här kan man känna värmen från vulkanen. Området kring vandringsled GR-131 leder i stället till Fuencalientes saltbassänger

Höjd
516 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Fuencaliente

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
5
10
262
10045