Rutten med utsiktspunkter som du inte får missa på La Palma

Skrymslen och vrår med utsikt över naturen i detta biosfärområde och Starlight-reservat

Högst upp i bergen, vid skogsbrynet mot en ravin eller klippa, högst upp på kusten med utsikt över en hel svart sandstrand, över det oändliga och mycket nära himlen för att se stjärnorna. På La Palma finns det utsiktsplatser i alla kommuner, men dessa är de viktigaste om du vill uppleva den unika naturen på denna vackra ö.

Contenido

Utsiktspunkten La Cumbrecita i El Paso erbjuder en panoramautsikt över de bergstoppar som utgör kanten av nationalparken La Caldera de Taburiente.På andra sidan finns en bred stig med bänkar där man kan sitta och titta inåt, lyssna på kajornas skrän och försvinna in i tallskogarna som fyller denna naturens egen katedral. För att komma till denna utsiktspunkt måste man boka parkeringsplatser under vissa tider, vilket kan göras antingen online på nationalparkernas webbplats eller personligen på besökscentret för La Caldera de Taburiente, som också ligger i denna kommun.

Contenido

De tre flytande utsiktsplatserna i Izcagua i Puntagorda, ligger i stadsdelen El Pinar, alldeles intill Bondens marknad. Här kan du uppleva en unik känsla, eftersom du inte bara kan njuta av det svindlande landskapet från ovan, utan dess gångvägar med glasräcken ger dig känslan av att flyga över den oändliga Izcagua-ravinen. En upplevelse som kan kompletteras med att ta sig upp i linbanan som börjar där.

Contenido

Utsiktspunkten La Concepción i Breña Alta kan nås med bil. Den ligger i den södra änden av en krater som förklarats som naturmonument och erbjuder en oslagbar utsikt över Santa Cruz de La Palma, med hamnen i förgrunden. På andra sidan sträcker sig utsikten till La Palmas flygplats och bakom den ligger Las Breñas, ett område som består av kommunerna Breña Alta och Breña Baja.

Contenido

Det finns många astronomiska utsiktsplatser på La Palma, som har en av de klaraste himlarna i Europa. En av de viktigaste aktiviteterna under din vistelse på ön är att titta på stjärnhimlen en kväll. Du behöver inte vara någon expert eller ha några astronomiska förkunskaper

Contenido

El Roque de Los Muchachos är inte bara den högsta punkten på ön och platsen där Roque de Los Muchachos astrofysiska observatorium ligger . Från dess utsiktspunkt kan man betrakta det unika meteorologiska fenomen som kallas El Mar de nubes (molnhavet), vilket innebär att observatören befinner sig på en odefinierad punkt på himlen. Det är först när man tittar på de stora teleskopen bakom som man inser att man befinner sig på jorden.

Utsiktspunkten El Time är en av de strategiska punkterna på La Palma för att observera Aridane-dalen i all dess oändlighet. Härifrån kan man se nationalparken Caldera de Taburiente, den nya vulkanens krater och de lavaflöden som bildades, man ser lavaformationerna ut i havet centrum i staden Tazacorte och dess fantastiska svarta sandstrand och hamnen för fritidsbåtar.

Utsiktsplatsen Salto del Enamorado, i Puntallana, ligger på en klippa i ravinen Barranco de Nogales. Härifrån har man en av de bästa vyerna över östra sidan av La Palma, samtidigt som man kan se området där lagerskogen Cubo de La Galga börjar och betrakta husen och odlingarna som ligger utspridda i landskapet som om det vore en julkrubba. Därtill Atlantens oändlighet och spektakulära soluppgångar.

La Palma är en plats att titta på, promenera genom, uppleva och hela tiden upptäcka något nytt i dess naturliga skönhet. Allt kan börja med en utsikt från en utsiktspunkt.