Roque de los Muchachos

En enastående utsiktsplats för att beundra stjärnorna
Roque de los Muchachos ligger på en av La Palmas högsta bergstoppar, 2 396 meter över havet, och är en av världens bästa platser för stjärnskådning. Man tar sig enkelt hit med bil och här ligger även det astrofysiska observatoriet Roque de los Muchachos som man kan besöka så länge man bokar en dag i förväg. Om man kommer hit på natten bör man ha på sig varma kläder och ta med sig mat och dryck eftersom alla bekvämligheter ligger minst en timma bort med bil. Man kan även titta på himlen från närbelägna höjder.
Ett klart himlavalv tack vare ett naturligt molnskydd
Roque de los Muchachos har ett av planetens klaraste himlavalv tack vare klimatförhållandena och dess unika fysiska egenskaper. Öns läge mitt i Atlanten och dess säregna klimat gör att moln bildas på mellan 1 000 och 2 000 meters höjd, vilket innebär att molnen fungerar som en naturlig spegel och blockerar ljusföroreningen från kustsamhällena som annars skulle försvåra stjärnskådningen.
Altitude
2.426 m
Protected sky
Starlight-reservat
Information panels
Observatory
Parking
Protected natural space
Telescopy
Localidad
Garafia, El Paso

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Stäng av bilens lampor. På så sätt hjälper du till att minimera himlens ljuskontaminering.
- Om du befinner dig på en astronomisk utsiktsplats ska du respektera och vårda de olika elementen (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
- Försök vara tyst eller viska. Så njuter man mer av upplevelsen.
5
10
262
10045