Time utsiktsplats

Vy över Aridanedalens bananodlingar

Utsiktsplatsen El Time har en av La Palmas mest storslagna vyer: den breda Aridanedalen, präglad av bananodlingar och avskuren av den djupa Las Angustias-ravinen, som slutar i Tazacortes pittoreska hamn. En klar dag kan man skönja ön El Hierro. Höjden ligger på nästan 700 meters höjd vid väg LP-1, mellan byarna Los Llanos de Aridane och Puntagorda. Det här är en perfekt plats för en paus på en utflykt genom västra La Palma.

Vandringsled med fantastisk utsikt från Tazacorte

Det går också att ta sig till El Time till fots, längs en brant tre kilometer lång stenbelagd kungsled som slingrar sig upp från den gamla piren i Tazacorte, på kusten. Stigen är tuff, men de fantastiska vyerna gör det mödan värt. Och när du kommer fram väntar belöning i utsiktsplatsens bar i form av spansk omelett och en ”barraquito”, en smaksatt kaffe med söt mjölk, typisk på Kanarieöarna. Utsikten i solnedgången är om möjligt ännu mer förtrollande.

Altitude
594 m
Landscape type
Natur
Skyddat område
Skyddat landskap
Hiking trails
Parking
Public transport
Restoration
Localidad
Tijarafe

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
- Respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna och platserna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
5
9
10
262
10045