Vad du inte får missa på Lanzarote

Nödvändiga platser på Lanzarote för att njuta av Kanarieöarna

Ön Lanzarote, den ostligaste av Kanarieöarna, utmärker sig för sina speciella vulkanlandskap med svart och rödaktig mark som ibland påminner om ytan på Mars. En unik omgivning som gömmer oändliga hemligheter, från lustiga vindruvsodlingar på vulkanmark varifrån unika viner kommer, till färgfyllda saliner, magiska underjordiska gallerier eller de attraktiva ställena som designats av konstnären César Manrique. Minnesvärda platser för ett nödvändigt besök.

Contenido
Contenido

De är Lanzarotes två attraktivaste turistcenter. Båda, uppstod efter Timanfayas utbrott som skapade en undervattensvärld av grottor, tunnlar, gallerier där färgerna på dess valv och väggar är hänförande, eller sjöar med endemiska arter som den blinda krabban.

Contenido

Den är perfekt integrerad i sin naturliga omgivning och från denna plats, som designats av César Manrique, är utsikten enastående. La Graciosa och småöarna som utgör skärgården Chinijo, havsarmen som separerar dem från Lanzarote -känd som El Río-, Famars fantastiska strand och brant, oceanen i sin storhet… Oförglömligt.

Contenido

Vidstäckt, oformbar, med fin gyllene sand, fast mellan Atlanten och de stora kippbranterna... så är Famara, en av Kanarieöarnas vackraste stränder. Paradis för vind- och vågsporter, men också för de som tycker om långa promenader medan solen sjunker.

Contenido

Papagayo är en fristad med vit sand och lugnt turkost vatten som är perfekt för snorkling. Ett av öns vackraste ställen, långt ifrån bullret, där man kan njuta av en avkopplande dag på stranden. Bakom oss har vi det karga landskapet Monumento Natural de Los Ajaches och framför oss utsikten till ön Fuerteventura och den lilla ön Lobos.

Contenido

I Tenguise andas man historia. En promenad i centrum som deklarerats ”arkitektonisk-historisk-konstnärlig helhet”, med stenlagda gator, mellan godsägarbyggnader och hus som fortfarande bevarar den traditionella arkitekturen, påminner oss om dess enastående historia. Den animerade marknaden som ställs upp varje söndag, en av Kanarieöarnas populäraste, sätter pricken över i:et för en annorlunda dag.

Contenido

Den svarta vulkanmarken utgör en kontrast i detta skyddade landskap mot det gröna från vindruvsplantorna, och skapar så ett vackert avtryck, världsunikt. Malvasia-vinerna som framställs med traditionella odlingstekniker, är av internationellt erkänd kvalitet. Att avnjuta några av dessa buljonger medan vi ser på landskapet som breder ut sig framför oss är en ojämförbar upplevelse.

Contenido

Detta saltlandskap och dess iögonfallande färgvariation är en annan av de oförglömliga platserna på Lanzarote och som deklarerats vara av vetenskapligt intresse för sitt enorma värde. De är Kanarieöarnas största saliner och de är fortfarande aktiva. I den lilla butiken kan man köpa olika sorters salt med oöverstiglig kvalitet som utvinns från denna stora sjö som närs av vatten från oceanen. En bra present att ta med hem!