Teguises historiska stadsdel

Minnen från Lanzarotes första huvudstad

Småstaden Teguise ligger på nordöstra Lanzarote och var en av de första orterna som grundades på Kanarieöarna. Det här var huvudstaden fram tills 1847 och här finns fortfarande olika byggnads- och kulturminnen. Särskilt utmärkande är slottet Santa Bárbara, som nu är museet Museo de Piratería. Här finns även Palacio Spínola, som ligger på en 1700-talsherrgård, och kyrkan Guadalupe samt klostret San Francisco.

Kulturarv, museer och musik

Promenerar man genom Teguise kan man bilda sig en uppfattning om hur livet såg ut på Lanzarote under början av kolonialtiden. Förutom kulturarvet har öns gamla huvudstad museer som Casa del Marqués de Herrera y Rojas och Casa Perdomo. Ett särskilt kulturminne är Casa del Timple som är ny populär plats där man kan få höra om de typiska lätena från ett unikt musikinstrument från Kanarieöarna.

Historical heritage
Historisk byggnad
Typ
Gamla stadskärnan
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Teguise

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
3
10
262
10045