Playa de Famara

Vit sandstrand i en naturpark på Lanzarote

Famara, en mer än fem kilometer lång vit sandstrand, sträcker sig längs med Lanzarotes nordöstra kust. Du hittar den i den skyddade skärgården Chinijo mellan fiskebyn La Caleta de Famara och foten av det stora berget Famara. Skönheten är total när lågvattnet infinner sig. Ett tunt skikt med vatten lägger sig över sanden och reflekterar himlen och berget som en jättelik spegel. Om lågvattnet sammanträffar med solnedgången kan du ta en klassisk bild av Kanarieöarna med siluetten av ön La Graciosa i horisonten.

En strand för de aktiva nära La Caleta de Famara

Stranden Famara är en naturstrand med vattensporter, såsom surfing, bodyboarding, windsurfing och kitesurfing, tack vare dess ständiga vindar och vågor. Förutom vattensporter kan du också prova skärmflygning och hängflygning från berget Famara. Men när lågvattnet infinner sig drar sig havet tillbaka och stora bassänger med grunt och stilla vatten bildas. En perfekt strand för att koppla av i solen och ta långa strandpromenader. Efter en dag på stranden finns det inget som går upp emot att äta fantastisk fisk på en av uteserveringar i fiskebyn La Caleta de Famara.

Längd
6 km
Hammok sunshade
Nudist zone
Parking
Restaurant
Showers
Sport equipment
WC
Public transport
Tourist info
Todo el año
Viento
Oleaje fuerte
HBTQ
Localidad
Teguise
Var försiktig

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
3
9
262
262
10045