Playa de Papagayo

En av Lanzarotes mest populära stränder

På södra Lanzarote ligger en av öns mest populära stränder: Papagayo. Det är en vacker vik med vit finkornig sand. Papagayo är formad som en bukt eller snäcka (enligt vissa invånare). Den är populär för sitt kristallklara och smaragdgröna vatten som ligger lika stilla som i en pool hela dagen. Det är den perfekta platsen för att snorkla och njuta av det rika havslivet eller lämna barnen plaskandes utan oro.

Upplev naturminnet Los Ajaches

Stranden är omgiven av berg som gör att den är skyddad från vind. Du tar dig dit på några minuter via en liten stig och möts av en nästintill orörd natur. Trots strandens läge vid naturminnet Los Ajaches finns här en liten strandbar vid bergets kant. Här finns det mat och dryck att köpa samt är vackert att njuta av solnedgången. Det kan vara bra att veta att du måste betala en avgift om du kommer med bil eller annat motorfordon samt att det finns parkering och ett campingområde i närheten.

Längd
120 m
Nudist zone
Parking
Restaurant
Public transport
Tourist info
Sin vigilancia
Lugnt vatten
HBTQ
Localidad
Playa Blanca

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
3
9
262
262
10045