Det skyddade landskapet La Geria

Ett unikt vulkanlandskap

Hur kan den torra terrängen på Lanzarote producera så fantastiska vita och söta viner? Svaret är ”geria” – flera meter djupa, konformade fördjupningar som grävs ut i den vulkaniska jorden. Vinrankorna planteras i mitten av dessa fördjupningar, och längs kanten byggs en halvmåneformad stenmur som skydd mot vinden. Rad efter rad av dessa perfekta brunnar i grönt, ockra och svart skapar ett helt unikt landskap som bidragit till Lanzarotes utnämning som biosfärreservat av Unesco.

Internationellt erkända vinkällare och viner

Även om detta system även används för att odla fruktträd som fikon, är vinrankan den klara stjärnan. I det skyddade landskapet La Geria finns många vinkällare där man säljer vin som vunnit internationella priser, t.ex. malvasiavinet. Under dessa fantastiska vinodlingar gömmer sig ännu en naturskatt, den 1 600 meter stora Los Naturalistas-grottan. Var försiktig om du besöker grottan och ta med en bra ficklampa som lyser upp de många små lavasylarna som skjuter ut från grottaket.

Höjd
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Yaiza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
3
10
262
10045