Enkla och överraskande vandringsleder för hela familjen på La Palma

Urskogar, vulkaner och magiska landskap är bara några av de överraskningar som döljer sig i nätverket av stigar på en ö för hela familjen.

Ön La Palma är ett naturparadis och en juvel i Atlanten. Med en yta på 708,3 km² är den så kallade "Isla Bonita" också "vandrarnas ö".

Från de mest komplexa till de enklaste lederna har ön ett utsökt nätverk av leder där man kan förlita sig på skyltning och säkerhet för att skapa en lämplig upplevelse för varje person som besöker dem. De många olika lederna gör det möjligt att hitta en rutt som passar alla typer av människor och är mest bekväm, vilket gör varje vandring till ett äventyr för hela familjen.

Contenido

En av de första lederna som rekommenderas för de yngsta i familjen är leden från San Andrés till Charco Azul. GR-130, Camino Real de la Costa..

Under vandringen, som går längs en del av den gamla Camino Real de la Costa, får barnen möjlighet att upptäcka karaktäristiska element i området, som kalkugnen, samtidigt som de ser öns majestätiska kustlinje. Som en belöning för hela familjen avslutas leden vid den berömda Charco Azul, en badplats som har blivit en naturlig attraktion tack vare sina stora mått, sitt skydd mot vågorna och sin plaskdamm med slät botten.

Contenido

En resa på film

En annan av de grundläggande och magiska vägarna är Cubo de La Galga, som ligger i kommunen Puntallana. På denna plats, vars landskap har använts som naturliga miljöer för serier som The Witcher, finns det många vägar att gå vilse på, även om det är tillrådligt att följa den normala, korta vägen längs en stig som sträcker sig cirka 4 kilometer. Med denna promenad kommer de små att njuta av en upplevelse i en skog som utan tvekan kommer att verka som något ur en saga.

 

Ett äventyr bland vattenfall

Hela familjen kommer också att trivas i Bosque de los Tilos. Det finns flera olika vägar, men den enklaste och mest lämpliga för barn är den som börjar vid Bosque de Los Tilos Interpretation Centre och leder vandrarna längs en stig som slutar vid ett närliggande vattenfall, som kan nås genom passager som utan tvekan kommer att överraska de små.

Contenido

Slutligen, och för att komma djupt in i La Palmas vulkaniska hjärta, är ett besök på San Antonio-vulkanen i Fuencaliente ett måste. Det är en fantastisk upplevelse. För att komma in i vulkanen måste du betala en liten inträdesavgift. Väl inne kan du gå längs en kort stig längs San Antonios sluttning, se insidan och få en fantastisk utsikt över vulkanen Teneguía, samt njuta av en jordbävningssimulator som kommer att vara till glädje för hela familjen.

La Palma har nästan 1 000 kilometer vandringsleder, så det finns fortfarande många fler. Andra alternativ för en vandring, utöver de som redan har lyfts fram, är Dragos de Buracas-rutten, där du kan upptäcka byn Las Tricias och fascineras av en skog av Dragos längs vägen.

Det finns också en runda till Cumbrecita pasando som går via Lomo de las Chozas och utsiktspunkten Los Roques. Denna väg är den enklaste av dem alla och är 3 km lång i området kring Caldera de Taburiente.

Contenido

För att göra upplevelsen så säker som möjligt rekommenderar Cabildo de La Palmas miljödepartement att man respekterar skyltarna och inte avviker från huvudvägen, att man läser väderrapporterna innan man ger sig iväg, att man inte går ensam och att man meddelar någon vilken väg man tänker ta, samt när man kommer tillbaka; detta är bara några av de rekommendationer som Cabildo de La Palmas miljödepartement har utfärdat.

För att se till att de små får ut så mycket som möjligt av sin vandring är det också lämpligt att ta med sig en liten egen ryggsäck med varma kläder, en regnjacka, mycket mat och vatten och naturligtvis en mobiltelefon med ett laddat batteri. De används aldrig, men när de behövs måste de finnas där. Slutligen bör du ta med dig en särskild utrustning, särskilt för fötterna: "vandringskängor eller liknande (undvik gympaskor eller tennisskor) behövs".

Det är viktigt att respektera områdets fauna och flora, eftersom dessa är en viktig del av La Palmas väsen. Det är också viktigt att undvika nedskräpning på alla ställen längs leden.