Lantgården Las Tricias

En by som ligger långt från storstaden

På nordvästra La Palma och långt bort från storstäderna ligger den lilla och lugna byn Las Tricias. Den ligger på en bergssluttning och omges av mandelträd. Växtligheten på vintern är verkligen häpnadsväckande. Tack vare det otroligt stillsamma livet i Las Tricias kan man titta ingående på arkitekturen som utgörs av vackra släktgårdar med träbalkonger och mörka stenväggar som är täckta i vitt och tegel. Äkta La Palma-stil.

Hantverk och arkeologiska platser på La Palma

Lantgårdens hantverksverksamhet är viktig. Därför har det lokala bageriets traditionella byggnad (väderkvarn) renoverats och gjorts om till ett museum och en affär med hantverksprodukter. Man bör inte lämna det här området utan att besöka den närliggande byn Cuevas de Buracas. Där finns fyndminnen i form av grottor och en magisk skog med drakblodsträd, som är en inhemsk växt på Kanarieöarna.

Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Garafía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
5
10
262
10045