Kanariska hantverksprodukter

Kanarieöarna erbjuder ett brett utbud av hantverksmässigt tillverkade produkter och livsmedel. Se vilka de är och ta med dig den bästa souveniren från dessa underbara öar.

Contenido

En smak, en doft, en upplevelse ...

På Kanarieöarna producerar vi många handgjorda produkter med omsorg, varav några  härstammar från våra förfäder. Dessa produkter skapas så att både du som besökare och de speciella personer du vill ge dem till som souvenir kan njuta av dem med alla fem sinnena. Förutom den skönhet som öarnas stränder och landskap och det bästa klimatet i världen bjuder på, vad mer vill du ta med dig från dessa vackra öar?

00:00
Título
Kanariska produkter
Vídeo
Póster
Kanarieönska smycken, Kanarieöarna
Kanarieönska smycken, Kanarieöarna
Tipo
Ancho completo
Contenido

Produkter som framhäver skönheten

Om det finns en stjärnprodukt är det utan tvekan de kanariska öronringarna, som även är kända som ”S-örhängen”. Det här är en typisk design som är mycket utbredd på öarna. Ett annat intressant alternativ är smyckena med vulkanisk sten, små skatter som gör att du alltid kan bära öarna med dig. Lavakosmetikan är också mycket populär med sina naturliga produkter som lermasker och stenar med exfolierande förmåga. Sist men inte minst får vi inte glömma aloe vera i många olika format. Aloe vera är en växt som är känd för sin läkande effekt och för att förbättra hudens ton och elasticitet.

Contenido

Kanariska läckerheter

Kanarieöarna lämnar alltid en god eftersmak, särskilt om du förutom att besöka dem även provar deras typiska gastronomiska produkter. Vi föreslår att du provsmakar den stora variationen av utsökta kanariska ostar, som är internationellt erkända och har fått många utmärkelser. De är så goda att man inte glömmer dem i första taget. Och ännu bättre smakar de om du njuter av dem tillsammans med ett bra kanariskt vin, som det som görs av den vulkaniska malvasiadruvan – betraktad som en av de bästa i världen – eller av forasteradruvan från La Gomera, som bägge är inhemska druvsorter från öarna. Smaka det naturliga saltet från Kanarieöarna, som det som utvinns i saltbassängerna i Fuencaliente eller i Janubio. Vi föreslår också att du provar gofio, ett typiskt kanariskt superlivsmedel som görs på mjöl från rostat spannmål såsom majs eller vete. Vet du vad kaktusfikon är? Det är ännu ett superlivsmedel med många näringsegenskaper, som främst används för att göra juice och marmelad.

Och för att avsluta med en gnutta sötma, rekommenderar vi dig att provsmaka kanariska bakverk. Delikatesser som bienmesabe gjord på mandel, El Hierro-quesadillan eller rapadura och mandelkaka som görs med sockerrörshonung.

Contenido

Hushållsartiklar

På öarna tillverkar man alla typer av korgar som flätas med kanarisk palm. Här finns också ett enormt utbud av keramik, med unika föremål som är gjorda av lera från vulkanisk mark. En annan souvenir som är 100 % kanarisk som du kan ge bort i present eller köpa till dig själv är produkter eller artiklar som färgats med karmin, det naturliga färgämne som extraheras från koschenillsköldlusen. Denna produkt har skyddad ursprungsbeteckning och ger färg till tyger och kosmetika.

Contenido

Musikinstrument

Musiken på Kanarieöarna har sina djupaste rötter i urinvånarnas kultur. Med tiden har den dock fått sin egen personlighet, utan att förlora sin essens, genom att få ny kraft från många olika influenser. Öarna har ett eget ”sound” och det är från trumman, El Hierro-flöjten, chácara-kastanjetterna eller stränginstrumentet timple. Det här är musikinstrument som är mycket uppskattade i den kanariska kulturen, som är byggda på ett hantverksmässigt sätt och används för att framföra öarnas folkmusik. Den här musiken spelas än idag på fester och folkfester tack vare unika traditionella instrument.

Contenido

Nu när du känner till några av de kanariska hantverksprodukterna som finns på öarna, har du funderat på vilken du vill ta med dig hem? Om du har svårt att välja bara en, gör plats i din resväska för att ta med dem alla!