Kanarieönska smycken

En bit från öarna som du kan ta med dig

Naturen och havet på Kanarieöarna är en källa till inspiration för att skapa mycket originella hantverksskapade smycken. Motiven och materialen för dessa smyckesverk varierar stort, från havsfigurer gjorda i silver till mycket abstrakta former utformade med unika material som vulkanstenar. Dessa små skatter är utan tvekan ett vackert minne för livet som du kan ta med dig hem.

00:00
Título
Kanarieönska smycken
Vídeo
Póster
Imagen poster - Producto Canario - Joyas
Imagen poster - Producto Canario - Joyas
Tipo
Ancho completo
Contenido

Vulkansmycken sätter stort värde på naturliga material från Kanarieöarna och vulkanstenens skönhet. Hantverkarna väljer omsorgsfullt ut dessa stenar för att skapa fina smycken med öarnas kompletta essens. 

Det finns vulkansten i olika färger och former och det ger kreatören större kreativa möjligheter och även större variation mellan de färdiga smyckena. Stenarnas egenhet styrs i stor utsträckning av markens egenskaper och hur snabbt dessa kom i kontakt med temperaturen i atmosfären när de kom ur vulkanen. Om gaserna inuti lavan kyldes snabbt uppstår den populära vulkanstenen med porös struktur och intensiv svart färg som är en symbol för vulkansmycken. Men det är inte den enda, då andra stenar med varmare och klarare färger också kan ha uppstått genom en snabb nedkylning. 

Å andra sidan skapar lava som tar längre tid att kyla en annan typ av grönaktig sten. Denna mineral som även kallas för ”det gröna smycket på Kanarieöarna” är en sten som är mycket kännetecknande för öarna och svår att hitta utanför dem.

 

Contenido

Utöver smycken som skapats med vulkanstenar finns det en hel värld med möjligheter för de kanarieönska smyckena. Havets vågor, växtligheten, djuren i havet och till och med siluetter från öarna är en ofantlig inspirationskälla för de kanarieönska hantverkarna.

En del hantverkare belägger dem med snäckor och andra naturelement för att skapa originella ringar, örhängen, halsband och armband.

Imagen
Imagen - Producto Canario - Joyas - 04
Imagen - Producto Canario - Joyas - 04
Contenido