Vad du inte får missa på Tenerife

Nödvändiga platser på Tenerife för att njuta av Kanarieöarna

Den kända Teide är utan tvivel en av de platser på Tenerife som man bör känna till, men den kanariska ögruppens största ö har många fler ställen. En kosmopolisk huvudstad som flödar över av liv, historiska byar med stenlagda gator, unika landskap, arkitektoniska smycken och temaparker utgör tillsammans ett varierat och kulturellt turistutbud som måste besökas.

Contenido

Där finns Spaniens högsta punkt, den tillhör världsarvet och har en spektakulär utsikt över en av världens mest imponerande vulkaner. Utan tvivel är det dessa värderingar som bidragit till att denna park är Europas mest besökta.

Contenido

Från höjderna på den branta bergskedjan Anaga, laurisilvaskogens kungarike, sträcker sig vandringsleder, som löper över sluttningarna i ravinerna, ända ned till kusten. En rik natur som lever i harmoni med typiska kanariska gårdar som bidrar med ett kulturellt värde till denna skyddade och prisbelönta plats.

Contenido

Att besöka detta hänförande vulkanlandskap som har bearbetats av de errosiva processerna under åren, är en glädjande upplevelse. Från den gamla fyren får man den bästa utsikten över imponerande klippbranter som dyker ned i havet från svindlande höjder. Och om du är kvar på eftermiddagen kan du inte åka innan du sett den vackra solnedgången.

Contenido

Över kanten på en av de mest välkända och imponerande ravinerna på Tenerife ligger denna charmiga bosättning med traditionella bostäder och stenlagda gator byggd på den lilla yta som befriats från klyftan. En avlägsen plats som inte lämnar någon oberörd. Utan tvivel är det en av skatterna i Tenos landsbygdspark.

Contenido

Denna stad bevarar sin arkitektur från 1400-talet praktiskt taget orörd och tar oss tillbaka till passerade tidsepoker när vi promenerar på de lugna gågatorna och beundrar de mest emblematiska byggnaderna. Men staden har också en modern del som sjuder av affärer, små barer, restauranger, nöjen... utöver ett animerat studentliv då Kanarieöarnas äldsta universitet ligger här.

Contenido

Denna by är den stora ingången till Teides Nationalpark. Den gamla delen har ett rikt kulturarv där godsägarhus och viktiga religiösa byggnader ligger. Denna lilla charmiga stad bjuder in till promenader över stenlagda gator och i trädgårdar medan vi njuter av de fortfarande levande traditionerna, av shopping eller ett lätt mellanmål på någon av terrasserna. 

Om de som besöker denna stad har turen att göra det under firandet av Corpus Christi kan de beundra vävnader och mattor som uppförts i vulkansand i olika färger och blommor.

Contenido

Under flera år i rad har vattenparken Siam Park av besökarna ansetts vara världens bästa. Den har ett stort utbud attraktioner för alla smaker och åldrar. En del är för dem som vill ha en adrenalinkick, som rutschkanan som är 28 meter hög, eller vill ha mörker, uppleva otroliga kurvor eller vara tyngdlös. Men det finns också utrymme för att vila och njuta av den otroliga känslan av att glida över vattnet på en tropisk flod.

Det är ett ställe vars installationer och service uppfyller den allra högsta kvalitetsstandarden för att uppleva en oförglömlig dag med hela familjen.