Anaga landsbygdspark

Utforska bergen i La Laguna och Santa Cruz

Anaga är ett bergmassiv med branta kanter och djupa raviner i tät följd, täckt med en grön bädd av laurisilva och förtjusande lantgårdar utspridda här och där. Allt detta mindre än en timme med bil från La Laguna, en stad på Unescos världsarvslista, tillika huvudstaden och den viktigaste hamnen på Teneriffa, Santa Cruz. Anagas landsbygd är en resa bakåt i tiden, då människan levde i nära harmoni med naturen.

Utflykt till laurisilvaskogen i Anaga

En idealisk utflykt i den här vidsträckta landsbygdsparken bör inledas med ett tur till Cruz del Carmens besökscenter, på väg TF-1. Efter besöket rekommenderar vi en promenad längs Vueltas de Taganana-leden där du kan njuta av en frodig laurisilvaskog och uppleva en historisk lantgård, Taganana. Och för att koppla av finns det inget bättre än ett bad följt av färsk fisk på någon av stränderna Benijo eller Roque de Las Bodegas. För övernattning står valet mellan det officiella vandrarhemmet Montes de Anaga eller något av parkens många lanthus som är öppna för turister.

Höjd
1.024 m
Flora interest
Catering
Parking
Perfoming center
Trekking routes
Public transport
Recreation areas
Wildlife interest
Localidad
Santa Cruz de Tenerife

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Título
Cruz del Carmen och laurisilva

Anaga besökscenter och museum

Mitt i Anaga landsbygdspark och nära La Lagunas historiska stadsdel ligger Cruz del Carmen. Vid det här vägskälet finns ett besökscenter och ett litet museum ägnat åt Anagas växtliv, djurliv och traditioner. Besökaren kan också njuta av fantastiska vyer från den stora intilliggande utsiktsplatsen, och beundra Teides siluett mot himlen.

I familjerestaurangen och på kaféet finns möjlighet att samla krafterna och få en bit mat, eller kanske pröva en typisk rätt från trakten. De fuktiga och typiska laurisilvaskogarna i Anaga landsbygdspark omger Cruz del Carmen och inbjuder till att njuta av naturen och de 19 olika trädarter som ger Anaga dess oemotståndliga djungelkaraktär.

Imagen
Título
Vandringsleder i Anaga

Turer från laurisilvaskogen till kusten

Laurisilvaskogarna och ravinerna i Anaga landsbygdspark gömmer ett nät av stigar som löper genom olika delar av den bergiga trakten. Anaga har vunnit stor popularitet bland fotvandrare tack vare sina många vandringsleder och variationsrika landskap. För den som vill njuta av både laurisilvaskogen och kusten är leden som går till lantgården Taganana den populäraste eftersom turen kan avslutas med ett bad i havet.

El Sendero de los Sentidos passar perfekt för familjer med barn och personer med nedsatt rörlighet eftersom den är full av interaktiva naturupplevelser. Ett alternativ för de mest vågade är Chamorgarundleden. Leden bjuder på en imponerande utsikt mot Anagaklipporna och en promenad genom en övergiven gård omgärdad av drakblodsträd.

Imagen
Título
Naturstränder

Lugna stränder för den som bara vill komma bort och njuta av Teneriffas hav

Anagas kustremsa badar i Atlanten och är en perfekt plats för att njuta av havet, lugnet och naturlandskapet som omger landsbygdsparken. På några av parkens stränder och vikar, till exempel Almáciga, finns barer där man serverar färsk fisk. Den som vill komma långt bort från civilisationen beger sig till Antequera, som endast kan nås till fots eller med båt.

Stränderna Benijo och Roque de las Bodegas, i norra delen av Anaga landsbygdspark, är surfarnas favoriter. Båda kan nås vägledes och har flera restauranger i närheten. Roque de las Bodegas har utsikt mot lantgården Taganana, och från Benijo kan man njuta av Anagaklippornas vulkanlandskap och havets oändlighet.

Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
  • Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
1
10
262
10045