Lantgården Masca

Den mest besökta lantgården på Teneriffa

Om man vill uppleva Teneriffas landsbygd långt bort från turistkärnorna så är ett besök till lantgården Masca ett måste. Masca ligger i Tenos bergsområden på nordvästra Teneriffa och är en plats med säregen och vildvuxen natur. Besökare möts av välskötta hus och små stengränder, vilket är ett levande exempel på Teneriffas landsbygdsarkitektur. Många av de äldsta husen har gjorts om till boenden där man kan koppla av från städernas stress och låta sig omges av lugnet.

Etnografi, historia och vandringsleder på Teneriffa

I Masca är det vanligt med turister som vill ha något mer än bara sol och bad. Den här lantgården har hantverksbutiker, barer och restauranger, och den har utsetts till ett etnografiskt och kulturellt arv. Platsens betydelse återspeglas väl inne på museet Museo Etnográfico de Masca. Andra intressanta platser är det imponerande, sluttande och klippiga landskapet. Vandringsleden som går ner för Mascas klippor är en av de populäraste och mest bevandrade vandringslederna på ön.

Archeological sites
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Buenavista del norte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
1
10
262
10045