La Orotavas historiska stadsdel

Bestig Teide från en gammal 1500-talsstad

La Orotava ligger på norra Teneriffa och är en avKanarieöarnas äldsta byar. Det är en by som grundades i början av 1500-talet när den spanska erövringen var fullbordad, och där det rika byggnadsarvet, trädgårdarna och traditionerna fortfarande lever kvar. Dess namn kommer från dalen Taoro där även Los Realejos och Puerto de la Cruz ligger. Platsen är en ingångsport till nationalparken Teide och dess 3 718 meter höga vulkan.

Promenera bland filmscener och högtiden Corpus Christi

La Orotava, med sin långa historia, har ytterst viktiga religiösa byggnader och samhällsbyggnader. Man kan besöka 1700-talskyrkan Concepción, flera anrika adelshus och Casa de Los Balcones, som byggdes 1632 och som har en balkongrad och en innergård av snidat trä. Det är mysigt att handla och att sitta på någon av uteserveringarna här. Varje år firas även högtiden Corpus Christi där de största gatorna och torgen täcks med blommor.

Historical heritage
Historisk byggnad
Typ
Gamla stadskärnan
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
La Orotava

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
1
9
262
10045