La Lagunas historiska stadsdel

En stad som har utsetts till ett världsarv av Unesco

San Cristóbal de La Laguna ligger på norra Teneriffa och är Kanarieöarnas första stad. Än i dag är det den enda staden som har utsetts till ett världsarv av Unesco. Den koloniala arkitekturen och de raka gatorna, som byggdes på 1400-talet utan yttre skyddsmurar, samt ett stort shoppingområde med gågator är något som ger den här gamla universitetsstaden en särskild prägel. Att gå på de här gatorna är en upplevelse som man sent glömmer.

Familjepromenader bland slott, kyrkor och kloster

På stadens gator och torg står flertalet kyrkor och historiska byggnader med religiös bakgrund. I La Laguna kan man även kombinera besök vid byggnads- och kulturminnen med besök på traditionella tapasbarer. Besökarna kan gå in och titta i den nyklassiska katedralen, kyrkan Cristo, slotten Nava och Salaza samt klostren Santa Catalina och Santa Clara. La Laguna är definitivt värt ett besök.

Historical heritage
Världsarv
Typ
Gamla stadskärnan
Archeological sites
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
San Cristóbal de La Laguna

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
1
9
262
10045