Sökningens resultat

1255 Träffar för
Röra sig på ön
Categoría
Naturområden
Titular

Jandía

Categoría
Mysiga platser
Titular

Valle Gran Rey

Categoría
Mysiga platser
Titular

Valleseco

Categoría
Naturområden
Titular

Ventejis

Kryssningsfartyg
Kryssningsrutter
Det är något utöver det vanligt att besöka Kanarieöarna sjövägen på ett kryssningsfartyg, och tack vare det utmärkta klimatet kan man göra det vilken tid som helst på året.
Categoría
Vandringsleder
Titular

Ruta de la Plata

Den här trekkingfärden går längs en färd- och boskapsväg som invånarna på Gran Canaria förr i tiden använde för att varje år leda sina djur till bättre betesmarker. Tack vare upprustningen som bekostades av en markägare i slutet av 1800-talet kunde öborna klara av naturkatastrofer vid bergstopparna som rörde sig söderut under en tid då vägar inte existerade. Med tiden har rutten utformats för vandrare och pilgrimer.

Categoría
Vandringsleder
Titular

Barranco de Masca

Situado en la esquina noroeste de la isla de Tenerife, dentro del municipio de Buenavista del Norte, el barranco de Masca recorre una de las zonas más antiguas de las Islas Canarias, con siete millones de años de historia. Se trata de un barranco con un tramo de paredes verticales muy cercanas que desemboca en un pequeño embarcadero. La ruta no es muy larga, pero el desnivel y la irregularidad del terreno elevan su exigencia. Conviene llevar ropa y calzado adecuados, así como alimentos.

Categoría
Vandringsleder
Titular

Bestigning av Teide

Nationalparken Teide ligger mitt på ön Teneriffa och kan nås via olika vandringsleder, bland annat den som går till vulkanens topp. Leden börjar vid Montaña Blanca och den stigande höjdskillnaden gör den svår att vandra (den stiger från 1 367 till 3 715 meter). Det tar cirka sex timmar att nå den lugna platsen Altavista. Med ett på förhand ordnat tillstånd kan man övernatta, invänta morgonen och stålsätta sig inför bestigningens sista sträcka som leder till själva kratern i Teide.

Categoría
Vandringsleder
Titular

Ruta de los volcanes

Ruta de los Volcanes (vulkanrutten) ligger mellan La Palmas centrala och södra region och erbjuder dig som vandrar naturtrekking längs det som förr i tiden var en viktig förbindelse mellan La Palmas regioner. Den här välskötta och skyltade leden går genom kommunerna El Paso, Mazo och Fuencaliente i naturparken Cumbre Vieja. På grund av gles växtlighet och mycket krävande backar bör du ha lämpliga kläder och ta med dig mat och vatten eftersom vandringen varar i cirka fem timmar.