Den perfekta picknicken med familjen på La Palma

De bästa platserna för familjepicknick och uteserveringar på Isla Bonita

La Palma är en familjeö där varje dag är en bra tid att träffas som familj och njuta av en picknick. Därför finns det många rekreationsområden med både bänkar, bord och grillplatser. Oavsett om det är mitt i skogen eller vid havet är dessa områden öppna för både ortsbefolkningen och besökare, så länge man lämnar dem i samma skick som de hittades, eftersom hela ön är ett av UNESCO förklarat bisofärområde.

Contenido

För en familjedag ute i naturen är rekreationsområdet La Laguna de Barlovento, som ligger i en tallskog runt en stor lagun, ett bra alternativ. Förutom att området har ett barnområde ligger det mitt i öns nätverk av vandringsleder, vilket gör det möjligt att följa olika rutter och till och med campa eller övernatta i en av stugorna (efter förhandsbokning). Som inom kort kommer att ha den största fullt utrustade husvagnsparkeringen på ön.

Liknande är Refugio del Pilar (El Paso), startpunkten för vulkanrutten; la Pared Vieja (Breña Baja), som är perfekt för en kort cykeltur eller El Jable (Tijarafe) med alternativ för att komma åt officiella leder.

Contenido

I kommunen Puntagorda ligger rekreationsområdet El Fayal, en plats där du verkligen kan koppla bort genom att ta en filt och breda ut den på marken för att känna grenarnas dans, fåglarnas sång och naturens ojämförliga frid. Platsen har en eldstad, bord och bänkar samt ett barnområde där de små kan upptäcka arter som ljungen Erica Arborea, som kan bli mellan 2 och 4 meter hög. Här finns också den berömda bondemarknaden som hålls på helgerna och den inte mindre berömda linbanan.

La Montaña de la Breña, i Breña Baja, är en av de traditionella platserna för ortsbefolkningen och ligger vid foten av samma berg, varifrån man har en av de mest spektakulära panoramautsikterna över ön, med utsikt över Breña Alta, Breña Baja (Las Breñas) och Villa de Mazo.

Slutligen har San Antonio del Monte, i Garafía, inte bara rekreationsområden, utan också ett stort område för camping, husvagnar och en stor skog.

Contenido

På ön La Palma är picknick en tradition under festligheter när familjer samlas i området för att njuta av typisk mat.

El Pino de la Virgen, som också ligger i El Paso, är det område man väljer för familjeluncher och picknickar under Las Fiestas Trienales de la Virgen del Pino, som hålls vart tredje år, särskilt i samband med den berömda pilgrimsvandringen. Eremit-boningen ligger mitt på berget, omgivet av pinjeträd.

Imagen
Bosque de Los Tilos
Bosque de Los Tilos
Contenido

I Los Tilos, i San Andrés och Sauces, kan du också njuta av en härlig picknick mitt i lagerskogen och dricka rent vatten.

Contenido

Om du föredrar en picknick vid havet har Charco Verde-stranden, i Los Llanos de Aridane en stor yta med svart sand och flera bänkar och träbord där du kan tillbringa hela dagen. Det finns duschar för att tvätta av sig saltvattnet och en kiosk för inköp i sista minuten.

Puntalarga, i Fuencaliente, med en lugn strand där du kan ta ett dopp och sedan gå upp för att njuta av en god måltid.

Puerto Paja, in Puntallana, med en vacker naturlig pool, är ett annat trevligt område vid havet.

Oavsett om det är i bergen eller på en strand vid La Palmas kust, kommer både stora och små att få en oförglömlig upplevelse mitt i naturen. Med utsikt över djur som kor eller utflykter på hästryggen kommer din vistelse alltid att vara rolig.