Puchero de las Fiestas de La Florida

Tenerife

Evenemanget hålls

27 January 2024

Islas

Tenerife

Descripción del evento

La Florida-distriktet i La Orotava firar sina årliga festligheter för att hedra Saint Anthony Abbot och Virgin of Hope den sista veckan i januari. Dessa festligheter, erkända som Fester av turistintresse på Kanarieöarna, erbjuder en unik upplevelse som kombinerar religiösa evenemang och populära traditioner.
En av höjdpunkterna i dessa firande är ett unikt gastronomievenemang: de traditionella kanarieöarna Puchero. Det här är den största och mest utsökta grytan som tillagas i hela skärgården och kräver mer än 60 stora rostfria kastruller som var och en kan rymma mer än 100 kilo gryta. Ingredienserna inkluderar mer än 7 000 kilo produkter, inklusive kål, pumpor, lök, zucchini, purjolök, morötter, potatis, gofio (en typ av rostat och malet spannmålsmjöl), olika kött och ved för matlagning.
Denna fest avnjuts av tusentals människor som samlas för att njuta av denna njutning medan de deltar i festligheterna. Bandet Parranda del Puchero ger en speciell touch till denna gastronomiupplevelse och förvandlar den till en väletablerad turistattraktion som fängslar besökare och erbjuder en unik möjlighet att engagera sig i regionens kultur och traditioner.

Kategori

Categoría del evento

Gastronomi

Ålder

Pris

Detta event är gratis

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Contenido
Logos React