Naturen i dess renaste form

En av Kanarieöarnas största skatter är den stora rikedomen av orörd natur. Det finns ett stort antal naturområden med bred variation. Vulkaner, urskogar, paradisöar, hav fulla av liv och en ren och klar himmel formar ett av de mest värdefulla ekosystemen i världen.

00:00
Título
Det finns inget som att ladda batterierna med vulkanisk energi ;)
Vídeo
Póster
Senderismo en las Islas Canarias
Senderismo en las Islas Canarias
Tipo
Ancho completo
Imagen
Naturaleza-envuelve
Naturaleza-envuelve
Contenido

En natur du förenas med

Att komma i kontakt med naturen på öarna är ett sätt att koppla bort från allt och finna lugn, låta kopp och sinne återhämta sig med ny ren energi. Uppskatta den stora tystnaden som råder i skogarna, njuta av vulkanlandskapets slående skönhet och koppla av till ljudet av vågornas brus är bara några av de speciella tillfällen du kan uppleva här.

40:05
Título
Montañón Negro, Gran Canaria
Póster
DEC TEST video
DEC TEST video
Tipo
Ancho completo
Contenido

Under stjärnornas ljus

Himlen på Kanarieöarna anses vara den renaste i Europa. Den är skyddad av miljölagen Ley del Cielo och har tre Starlight-reservat som understryker dess kvalitet. Detta gör att skärgården anses vara en av de tre bästa platserna på vår planet för stjärnskådning.  Från alla öarna kan man enkelt, med blotta ögat, se stjärnor och konstellationer. Dessutom finns det på både La Palma och Tenerife två av de viktigaste internationella observatorierna i världen. Naturligtvis kan du besöka det astrofysiska observatorium El Roque de los Muchachos och Teides observatorium.

Contenido

Skogar fulla av historia

Bland stränder och vulkaner finner man några av det mest häpnadsväckande och magiska naturområden på Kanarieöarna, de fantastiska laurisilvaskogarna, Anaga på Tenerife och Garajonays Nationalpark på La Gomera. Fascinerande tusenåriga skogar och några av de få reservat från tertiärtiden som finns kvar i världen. 

Kanarieöarnas speciella läge och fantastiska klimat gör att det finns en stor mångfald och rikedom i naturen. Det finns mer än 4000 olika arter av blommor och endemisk fauna, de flesta av dem på skyddade områden.

Contenido

Naturen vid dina fötter

Kanarieöarna erbjuder oss möjligheten att njuta av enastående landskap, fulla av kontraster, där vi kan promenera på vulkanisk mark, paradisstränder och i tusenåriga skogar. En skärgård full av möjligheter där man kan åtnjuta ett nätverk av perfekt ritade och markerade rutter, kvalificerade och godkända för vandring.

Título

Vandringsleder för att upptäcka öarna till fots

Imagen
Banner senderos en las Islas Canarias.
Banner senderos en las Islas Canarias.
Contenido

Vulkanernas land

Karnarieöarnas vulkaniska ursprung tillsammans med det fördelaktiga klimatet och geografiska läget, bidrar till mycket speciella egenskaper. På varje ö kan man besöka unika landskap som verkar hämtade från en annan värld: kratrar, grottor, floder och hav av lava, varma källor... Från Spaniens högsta topp, i naturreservatet Teide, till de fantastiska havslandskapen på El Hierro, finns en uppsjö förtrollade landskap som lämnar dig stum av beundran.

Naturens rikedom och mångfald är en av Kanarieöarnas mest attraktiva tillgångar, 40 % av marken är därför skyddad, med fyra nationalparker, sju biosfärreservat och tre marina reservat.

Imagen
Naturaleza-Tierradevolcanes
Naturaleza-Tierradevolcanes