SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

ÖN

EL HIERRO

100%
hållbar
Sedan invigningen av kraftverksdammen Gorona del Viento är det här den första helt självförsörjande ön med förnybara källor.
NOLLMERIDIANENS Ö
Fram till 1885 ansågs udden Punta de Orchilla utgöra nollmeridianen eftersom den mättes som det på 1500- och 1600-talets kartor. Därför kallas El Hierro än i dag för nollmeridianens ö.
GRATIS
WIFI
Det kan kännas som om du befinner dig långt bort, men du är ständigt uppkopplad. El Hierro har gratis WiFi!.
46
DYKPLATSER
Upptäck 46 dykplatser i en unikt undervattenslandskap som är fullt av liv som präglas av det annorlunda vulkanlandskapet som det senaste utbrottet 2011 skapade.
BIOSFÄRRESERVAT
Trots att El Hierro är den minsta av öarna har den bördig jord, branta klippor, geologiska lavabildningar och ett frodigt växtliv som UNESCO har uppmärksammat.
Välkommen Till El Hierro
Något som kommer att fängsla dig på denna lilla ö som har utsetts till ett biosfärreservat är kontrasten mellan den vulkaniska jorden, de gröna frodiga skogarna och det marina reservatets klara vatten. Välj bland flertalet alternativ för att upptäcka den otroliga naturen. Hoppa i och dyk ner genom det säregna undervattenslandskapet som bildades i och med vulkanutbrotten 2011, promenera genom en av de tusenåriga skogarna eller stanna upp och bara titta på landskapet. Känn hur underbart det är att stanna upp och andas in El Hierros rena luft.
/
Det Marina Reservatet
La Restinga

SPEKTAKULÄRA HAV FULLA AV LIV

Vid fiskekajen i La Restinga på öns södra del finns områdets skyddade vatten som når ända ner till 300 meters djup, massvis med klippor, kurvor, sandbanker och grottor. Det här är ett av de mest eftertraktade resmålen bland fridykningsfantaster från hela världen. Här finns tio dykplatser
i ett unikt undervattenslandskap som är fullt av liv och som har bildats genom den säregna vulkangeografin..
/Detta får du inte missa/