Kanarieöarna är kända för sin milda temperatur året om, nästan inget regn och det högsta antalet soltimmar i hela Europa. Den perfekta destinationen för att undvika de grå vintermånaderna som är typiska för kontinenten och i stället få en betydligt ljusare vinter.

Contenido

Världens bästa klimat, särskilt på vintern

Det är ingen hemlighet att Kanarieöarna har det bästa klimatet i världen. Tack vare öarnas privilegierade läge, havet och de karakteristiska passadvindarna, är den genomsnittliga årstemperaturen här 23 ºC. Den kanariska vintern kan tillbringas i kortärmat tack vare mer än 60 soldagar, minimala temperaturskillnader och mycket lite regn. En idealisk miljö där man kan passera de kalla vintermånaderna utan varma ytterplagg eller paraplyer.

Contenido

Den perfekta tiden att njuta av att vara utomhus

Att besöka Kanarieöarna under vintermånaderna är synonymt med massor att se och göra. Koppla av i solen, ta ett dopp på en strand med blå flagg, utforska vandringsleder som korsar vulkaner och tusenåriga skogar, besök byar med massor av charm och historia, gör ett stopp för att upptäcka hantverk på de lokala marknaderna och butikerna, spela golf omgiven av naturen eller se på stjärnorna i all sin prakt på den renaste himlen i Europa.

Contenido

Åtta öar som förlänger livet

Att tillbringa vintermånaderna på Kanarieöarna är ett utmärkt sätt att ta hand om sig själv, få tillbaka energi och njuta av kvalitetstid för att göra det vi gillar mest. Den vitaliserande kraften hos det varma klimatet, solen och dess dagliga bidrag av D-vitamin, brisen och den rena luften, kombineras med platser som naturliga pooler, utsiktsplatser, spaanläggningar och ett brett logiutbud som tillsammans skapar en välgörande miljö som rekommenderades som terapeutisk destination redan på 1800-talet.

Contenido

En säregen kultur och smak

Kanarieöarnas många århundraden av historia är inte bara ursprunget till lokalbefolkningens öppenhet och gästfrihet, utan även till en kultur som är lika varierande som unik. Öarna har bebotts av urinvånare  och eftertraktats av kungar, kända sjöfarare och pirater som lämnat efter sig ett rikt arv i form av arkeologiska platser, historiska byggnader, museer, traditionella evenemang och folkfester.

På de vulkaniska Kanarieöarna har även en rik gastronomi med många års tradition vuxit fram. Förutom bananer är öarna också hem för legendariska viner och ostar, unik potatis, ett stort utbud färsk fisk och läckra rätter som gofio och bienmesabe. Ett stort utbud som kan avnjutas i allt från livliga guachinche-restauranger och enkla hak till berömda lokaler med Michelin-stjärnor eller speciella ställen som utsiktsplatser eller vid foten av en vulkan.

Contenido

Tryggheten med att befinna sig i EU

Kanarieöarna är en del av Spanien och därmed även den Europeiska unionen. Om något oförutsett skulle inträffa eller läkarvård krävs, kan du därför känna dig lugn. Kanarieöarna har några av de bästa sjukhusen i Spanien, ett nätverk av vårdcentraler med de allra högsta europeiska kvalitetsstandarder. Dessutom är sjukvården gratis med det europeiska sjukförsäkringskortet.

Skäl till att hoppa över denna årstid och resa till Kanarieöarna