MOVE. III Festival Internacional de las artes del movimiento en Canarias. Lanzarote

Lanzarote

Evenemanget hålls

13 to 15 June

Islas

Lanzarote

Descripción del evento

"""Rörelsekonsten fortsätter att vara ett av de utvalda sätten att relatera. Människor har alltid använt rytmiska eller arytmiska rörelser för att ansluta till de rådande manifestationerna av varje era, från danser kopplade till föreställningar om skydd och uppoffring till Moder Jord, till vår nutid där det manifesterar sig i människor på ett eller annat sätt och skapar identiteter kopplade till rörelsekonstens stilar.

Rörelsekonsten fortsätter att utöka sina discipliner på ett allt mer samtida sätt. Den mest klassiska versionen av de mest krävande och klassiska stilarna lämnas inte åt sidan, där de olika skolornas disciplin avgör konstnären.

De senaste decennierna har de mest samtida begreppen tagit över från de mest klassiska disciplinerna, med ett paradigmskifte i hur rörelsekonsten uppfattas.

Det är så MOVE CANARIAS grundades, och firade sin fjärde upplaga 2024, efter att ha uppträtt på Lanzarote, Teneriffa, La Gomera och El Hierro och som försöker fördjupa sig i rörelsekonstens förslag med särskild uppmärksamhet i denna utgåva för att träna och vara en ledande internationella öppna utrymmen av intresse för Kanarieöarnas besökare och lokalbefolkningen, belägna i olika städer på öarna, vilket ger förslagen en mångsidig dimension.
"""

Kategori

Categoría del evento

Festival

Ålder

Pris

Detta event är gratis

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Contenido
Logos React