La Palma es un Punto

La Palma

Evenemanget hålls

13 July to 2 September

Islas

La Palma

Descripción del evento

"La Palma es un Punto-festivalen började sin resa 2006, för mer än ett decennium sedan, med syftet att diversifiera öns kulturella utbud, särskilt musik, och föra det till La Palma-samhället med ett utomhuskonsertformat för alla publiker, och därmed vara populär bland turister. De senaste 14 upplagorna har ägt rum tack vare det ovärderliga stödet från Kanarieöarnas regionala regering, La Palma Island Council och Town Halls som är värd för föreställningarna, som vi hoppas kommer att stödja denna nya upplaga.
Festivalkonserterna äger rum i olika städer på ön, inklusive El Paso den 13 juli, Breña Ala den 19 augusti och Los Llanos de Aridane den 2 september, under sommarsäsongen. I denna utgåva föreslår ett lyxprogram med tre landskamper helt och hållet. Att använda ett format av bevisad framgång.
I den här nya utgåvan av La Palma es un Punto är målet att ""smitta"" glädjen och kulturen som översvämmar denna händelse till alla som passerar den. Vi vill att alla som kan se affischen deltar på någon av de tre konserterna.
Denna festival ger ett extraordinärt kulturellt utbud där tre komponenter är en kulturell attraktion: ett varierat musikaliskt utbud i genrer, kända lokala och internationella artister och mycket attraktiva platser.
Artisterna
Varje konsert är unik och oupprepbar, laddad med föreställningens karisma och skapar samtidigt en koppling till publiken. De tre sångarna är kända för att ge en fantastisk show och för att få kontakt med deltagarnas själ, oavsett språk.
Estrellas de Buena Vista y Más® är det nya musikaliska projektet som Efecto Sound (Canarias Concerts & Events) tar upp på scenen efter tjugofem år med Buena Vistas hits. Showen har 11 musiker på scen och en repertoar som påminner om 1940- och 1950-talen, den kubanska musikens guldålder. Artisterna inkluderar de ursprungliga medlemmarna av Buena Vista: sångaren Carlos Calunga, slagverkaren Ángel Terry, saxofonisten Javier Zalba och basgitarristen Pedro Pablo Gutiérrez Valdés. Under musikalisk ledning av världens bästa 'tres'-artist (en tre-rätters kordofon av kubanskt ursprung), Pancho Amat.
För det andra kommer vi att njuta av sångaren/låtskrivaren Vicente Garcías framträdande, som kännetecknas av hans musikaliska variation inklusive Bachata, World Music, Caribbean Music, Merengue, Alternative Music och Reggae; alla influerade av hans dominikanska arv. Född 1983 i Santo Domingo, Dominikanska republiken, vid 12 års ålder ""stal"" han sin mosters klassiska gitarr och började spela och komponera sina första låtar. Han bildade sitt första band 2002, Calor Urbano, tillsammans med Carlos Chapuseauz, Joel Berrido och Adolfo Guerrero. Det var inte förrän 2011 som han började sin karriär som solist. Han tilldelades tre latinamerikanska utmärkelser 2017 och en Sovereign Award 2018.
Och för det tredje sällar sig sångerskan Sundri Feeling, som föddes på Reunion Island, Frankrike, till familjen från världens fyra hörn. Tack vare den kreolska sångerskan Jun Fortuné tog hon sig fram som showgirl och dansare 2002 tack vare den kreolska sångaren Jun Fortuné. 2014 släppte hon sitt första album ""Acords"", som nominerades till International Acoustic Music Awards och Voices of the Indian Ocean, och turnerade i Asien 2017. Hon har samarbetat med Sylvin Marc, Chris Rea, Mishko M'Ba och Ray Charles , bland andra. Det är jazzens anda som svävar över vackra sånger från hela världen på franska, engelska, kreolska och spanska, såväl som sångarens och musikernas generositet. Denna kvartett är överraskande eftersom uppsättningen den erbjuder är unik och originell. Det uppstår som en organisk resa, en fusion av olika ljud, rytmer och danser.

För det fjärde: Graja Sound, ett musikaliskt kollektiv av DJ:s som älskar vinyl såväl som alternativ musik och rytmer. Influerade av scenen från 1960-, 70- och 80-talen, har dessa DJ:s format sin egen unika och autentiska stil. Mellan tradition och modernitet är deras främsta ambition att glädja publiken och få folk att dansa. Originaliteten i deras uppdrag och deras närvaro på scenen har garanterat deras framgång på ön.
För det femte uppstår El Septeto Palmero återigen år efter denna explosion av band, med syftet att tolka lite från var och en av dem, blanda olika trender och stilar till en av sina egna. Medlemmarna är unga och därför är tolkningen av denna musik fräschare och mer dansant. Formad som en sextett ackompanjeras tres och fiol av rytmerna av bas och slagverk, även om detta inte betyder att de inte kommer att lägga till fler musiker till ekvationen. Men bli inte förvånad om du ser en ""sextett"" på sex, sju eller åtta musiker, eftersom de välkomnar med öppna armar musiker eller vänner som har något att bidra med till detta projekt.
Sjätte: Mamajuana's. Dess repertoar består av varierande och välkända låtar som samtidigt knyter an till flera generationers hjärtan, även med en personlig akustisk touch genom olika sång i harmoni. En grupp härifrån, ön La Palma, bildad av tre kvinnor: Yaiza Pérez, Flavia Cruz och Mariló Fernández. Efter en period av tvångsuppehåll återvänder de till sin musik med mer entusiasm och totalt förnyade. De kombinerar alla sin passion för musik med upplevelsen av att vara arbetande mammor. Deras musikaliska syfte är enkelt, de vill helt enkelt att publiken ska känna musiken utanför deras öron. Den där känslan av att blunda och få kontakt med känslorna.
"

Kategori

Categoría del evento

Musik

Ålder

Pris

Vänligen kontrollera webbplatsen för event/biljetter

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Contenido
Logos React