SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Los Cristianos - Teide

Los Cristianos - Teide-Trail
Los Cristianos - Teide-Trail
Los Cristianos - Teide-Trail
Los Cristianos - Teide-Trail
Los Cristianos - Teide-Trail

Denna rutt ligger i södra Teneriffa och tar dig upp genom tallskogs terräng, på tekniska, vulkan löparspår och på lättare grusvägar upp till Teide. Den är ständigt stigande och en del en av det berömda Bluetrail Ultra Racet.

Rutten börjar med en urban del som går från Puerto Los Cristianos och härifrån vidare på grusvägar som går genom dalarna och anländer till Arona. Klättringen fortsätter upp till Vilaflor på steniga stigar genom tallskogs terräng där rutten ändrar karaktär.När du passerat tall träden går leden ut i månlandskaps liknande terräng upp till toppen av Guajara. Härifrån springer du på 2 km grusväg genom spektakulära landskap med fantastisk utsikt fram till foten av Cañadas del Teide på 2500 möh. Från denna punkt ser du hur gigantisk Teide är, på ca 3800 möh. Rutten slutar vid Parador Las Cañadas del Teide.

Känslan av att springa denna rutt är som ingen annan. Teide gör att allt annat känns så smått. Detta innebär att avstånden verkar större än de egentligen är och det krävs mer ansträngning. Denna rutt är svår och rekommenderas därför för erfarna trail löpare.

Isla Tenerife
43km

43km

3300m

3300m

1300m

1300m

DISCOVER