Los Cristianos - Teide

Denna rutt ligger i södra Teneriffa och tar dig upp genom tallskogs terräng, på tekniska, vulkan löparspår och på lättare grusvägar upp till Teide. Den är ständigt stigande och en del en av det berömda Bluetrail Ultra Racet.

Rutten börjar med en urban del som går från Puerto Los Cristianos och härifrån vidare på grusvägar som går genom dalarna och anländer till Arona. Klättringen fortsätter upp till Vilaflor på steniga stigar genom tallskogs terräng där rutten ändrar karaktär.När du passerat tall träden går leden ut i månlandskaps liknande terräng upp till toppen av Guajara. Härifrån springer du på 2 km grusväg genom spektakulära landskap med fantastisk utsikt fram till foten av Cañadas del Teide på 2500 möh. Från denna punkt ser du hur gigantisk Teide är, på ca 3800 möh. Rutten slutar vid Parador Las Cañadas del Teide.

Känslan av att springa denna rutt är som ingen annan. Teide gör att allt annat känns så smått. Detta innebär att avstånden verkar större än de egentligen är och det krävs mer ansträngning. Denna rutt är svår och rekommenderas därför för erfarna trail löpare.

Distance
43 km
Negative slope
1.300 m
Positive slope
3.300 m
Localidad
Los Cristianos - Cañadas del Teide
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Los Cristianos - Teide
pdf
Imagen Archivo
Título Fichero
Los Cristianos - Teide
zip

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
- Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
- Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
1
257
13
262
10045