SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Tinajo

Tinajo-Trail
Tinajo-Trail
Tinajo-Trail

Denna rutt ligger på Lanzarotes västkust och startar i Tinajo. Härifrån springer du på grusvägar som leder ner till den karga kusten där spåren blir mer tekniska. Stigen leder genom det svarta, lava landskapet som kan liknas vid att springa på träkol. Sedan kommer en rejäl uppstigning för vulkanen Caldera Blanca.

Från randen av denna vulkan är vyerna spektakulära och häpnadsväckande. Åt ena hållet har du en utsikt över vulkanerna i nationalparken Timanfaya och åt andra hållet utsikt över Risco de Famara och öarna i Chinijo ögruppen: La Graciosa, Montaña Clara y Alegranza.

Nedstigningen för Caldera Blanca är teknisk, precis som nästa parti som går genom ett lava landskap. Här gäller det att springa lätt på träkols liknande stigar med skarpa lava stenar i den vulkaniska nationalparken. Rutten slutar längs grusvägar och tar dig tillbaka till Tinajo.Att springa genom den röda och svarta vulkanterrängen och sedan springa på sandiga stigar nära Atlanten är en spektakulär upplevelse. Saltstänk och att springa på randen av en vulkan är bara några av höjdpunkterna att nämna på denna rutt.

Isla Lanzarote
26km

26km

900m

900m

900m

900m

DISCOVER