Trail Tinajo

Denna rutt ligger på Lanzarotes västkust och startar i Tinajo. Härifrån springer du på grusvägar som leder ner till den karga kusten där spåren blir mer tekniska. Stigen leder genom det svarta, lava landskapet som kan liknas vid att springa på träkol. Sedan kommer en rejäl uppstigning för vulkanen Caldera Blanca.

Från randen av denna vulkan är vyerna spektakulära och häpnadsväckande. Åt ena hållet har du en utsikt över vulkanerna i nationalparken Timanfaya och åt andra hållet utsikt över Risco de Famara och öarna i Chinijo ögruppen: La Graciosa, Montaña Clara y Alegranza.

Nedstigningen för Caldera Blanca är teknisk, precis som nästa parti som går genom ett lava landskap. Här gäller det att springa lätt på träkols liknande stigar med skarpa lava stenar i den vulkaniska nationalparken. Rutten slutar längs grusvägar och tar dig tillbaka till Tinajo.Att springa genom den röda och svarta vulkanterrängen och sedan springa på sandiga stigar nära Atlanten är en spektakulär upplevelse. Saltstänk och att springa på randen av en vulkan är bara några av höjdpunkterna att nämna på denna rutt.

Distance
26 km
Negative slope
900 m
Positive slope
900 m
Localidad
Tinajo
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Tinajo
pdf
Imagen Archivo
Título Fichero
Tinajo
zip

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
- Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
- Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
3
257
13
262
10045