SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Resa till
Kanarieöarna iseptember

Vad tänker du på när du hör ordet "september"? Semester i september får oss att tänka på stränder, sol och planer för att njuta av bra väder, som exempelvis ett besök på en vingård för att pröva viner med skyddad ursprungsbeteckning eller ett besök till Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura för att hedra deras skyddshelgon … och vara en del av festen!
28° C
i genomsnitt

11 timmar
sol om dagen

Denna månad
rekommenderar vi ...

1
Nu kommer
skörden

Visste du att vinerna från Kanarieöarna finns med i Shakespeares verk? Dess extraordinära smak, som kommer från gamla druvsorter som överlevde vinlössen, har gjort vinerna till ett riktmärke i branschen. Om du vill uppleva med egna ögon hur en produkt med skyddad ursprungsbeteckning skapas, då förslår vi ett guidat besök på en av vingårdarna under din semester på Kanarieöarna. En del av dem är minst lika imponerande som själva vinet.

La Geria
Vinmuseet på La Palma
Honungs- och vinmuseet

2
Glöm det där
med hösten

Detta är månaden då man börjar tänka på regn och gråa dagar ... men om du reser till Kanarieöarna i september finner du ett varmt och behagligt klimat i vilket du utan problem kan fortsätta göra det som du älskar med sommaren. Du kan ta dig till stranden och ta ett dopp i havet, upptäcka arkitekturen i våra byar eller boka en båtutflykt för att se valar och delfiner.

Orörda stränder
Mysiga platser
Skåda valar

3

Pilgrimsdagar

I september på Kanarieöarna firar vi även en del av våra mest fascinerande festligheter. Den 8 beger vi oss till den koloniala byn Teror för att hedra Gran Canarias skyddshelgon; den 15 går tåget till Lanzarote för att delta i vallfarten för virgen de los Dolores ­–som det sägs stoppade lavafloderna som hotade att förstöra byn Tinajo – och slutligen den 19 deltar vi pilgrimsfärden patrona de Fuerteventura som åtföljs av musik och god mat.

Teror
Tinajo
Betancuria

Resedagbok
kamera