SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Resa till
Kanarieöarna i oktober

Har du någonsin tillbringat din semester i oktober liggandes på stranden? Eller utövat din favorit vattensport? Det bästa med det milda klimatet på Kanarieöarna är friheten det ger när du planerar. Vilka planer då? Vad du än kan tänka dig: i stad, på strand eller uppe i bergen. Du väljer!
26° C
i genomsnitt

10 timmar
sol om dagen

Denna månad
rekommenderar vi ...

1
Kom nära
fiskarna

I oktober går Open Fotosub isla de El Hierro av stapeln. Det är en pristävling i undervattensfoto där deltagarna förevigar de otroliga havsbottnarna runt ön.

Dessutom finns det ett stort antal dykskolor på ön där du kan lära dig dyka under vistelsen och de bästa platserna för dyka ned för såväl nybörjare som experter. Bli av med rädslan inför havet och upptäck en ny värld som öppnar sig för dig.

El Hierro
Dykskolor
Ställen att dyka på

2

“Los Finaos”

På Kanarieöarna i oktober firar vi vår egen version av Halloween: "Los Finaos". Förr i tiden gick barn från hus till hus och bad om "santos", och de fick sötsaker som mandlar, nötter eller fikon. Framåt kvällen berättade den äldsta bland kvinnorna i familjen historier om de som inte längre finns bland oss och sedan gav man sig ut på gatan och åt kastanjer och dansade. I dag börjar denna tradition tappa mark gentemot den anglosaxiska versionen, men den finns fortfarande kvar på många platser på ön.

Vegueta
Folkfester

3
Columbus
rutt

I oktober 1492 nådde Columbus fram till Amerika och förändrade historien. Varför inte ta vara på det bra vädret för att följa hans fotspår på Kanarieöarna? Besök det gamla casa del gobernador de Gran Canaria där han fick hjälp att reparera "La Pinta", museet om upptäckten av den nya världen på La Gomera eller Torre del Conde, där det sägs att Columbus i smyg träffade öns styrande dam, Beatriz de Bobadilla.

Columbus hus
San Sebastián de La Gomera

Solglasögon
Simfötter
Snorkel