SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Resa till Kanarieöarna iMaj

24° C
i genomsnitt

12 timmar
sol om dagen
Utöver att njuta av naturen, stränder med kristallklart vatten och bra väder, är Kanarieöarna i maj ett perfekt resmål för de som gillar folk- och kulturfester. Med 20ºC i genomsnitt ... Kommer du säkert njuta av din avstickare.

Denna månad
rekommenderar vi ...

1
Blommorna och
Día de la Cruz

Korsens kläds i festskrud varje 3 maj i samband med Día de la Cruz. Det är en av de populäraste festligheterna på öarna och särskilt i Santa Cruz de Tenerife, Santa Cruz de La Palma och el Puerto de la Cruz. Denna dag kläds korsen med blommor och annat material för att förvandla dem till konstverk. Därefter ställs de ut i byarna på ön så att de kan beskådas och belönas för originalitet och elegans.

Santa Cruz de Tenerife
Santa Cruz de La Palma
Puerto de la Cruz

2
El corazoncillo
de la Palma

Det är en inhemsk växt på Kanarieöarna som även är känd som Lotus hillebrandi. Den blommar i maj och finns i den typiska tallskogen i nationalparken la Caldera de Taburiente på La Palma. Nationalparken erbjuder en imponerande biologisk mångfald, och det är det inte konstigt att den är ett biosfärreservat.

Ta på dig vandringsskorna och bege dig in bland tallarna, skåda natthimlen eller bada i vattenfallen.

Nationalparken Caldera de Taburiente
Landskap nära dig
Vandringsleder

3
Fira
Kanarieöarnas dag

Om du reser till Kanarieöarna i maj, kom då ihåg att den 30 är dagen då lokalinvånarna firar Kanarieöarnas dag. Det är ett perfekt tillfälle att uppleva öarnas många olika kulturella, folkliga, sociala och sportaktiviteter. Under denna dag kommer man ihåg den första sessionen i Kanarieöarnas parlament, avsmakar öarnas klassiska rätter, och allt detta ackompanjerat av livemusik och traditionella danser där lokalbefolkningen är klädda med det typiska plagget för öarna: el traje de mago. Upplev en dag då det unika med Kanarieöarna gestaltas på ett annorlunda sätt och öarnas egna personlighet träder fram.

Folkfester
Resa mellan öarna
Gastronomi från Kanarieöarna

En traje de mago-dräkt för Kanarieöarnas dag!
Svart
hatt
linneskjorta
rött
gehäng

För herrarna:

Filthatt
långärmad
blus
lång
färggrann kjol

För damerna: