Vad gör man på Kanarieöarna i maj?

Maj representerar övergången mellan vår och sommar, en av de bästa tiderna för att promenera och ta sig igenom kanariska vandringsleder, närma sig utsiktsplatser och se ut över färgglada landskap. En perfekt månad för att njuta av naturen, stränderna med lugnt vatten och de behagliga temperaturerna öarna har med sina 20 ºC i medeltemperatur. Dessa datum är också perfekta för dem som älskar firanden som pilgrimsfärder som firas på alla öarna.

Contenido

På Kanarieöarna finns många vandringsleder för att utnyttja vandringskängorna. Stigar att ta sig fram på mellan de många ställena och kontrasterna. På några få kilometer kan höjden ändras radikalt, och med den landskapet, faunan och floran som finns utmed de många rutterna som är anpassade för alla svårighetsgrader.

Contenido

Blommorna är en av vårens symboler, och särskilt Día de la Cruz (korsets dag), som firas 3 maj varje år. Denna festlighet är mycket rotat i skärgården, framförallt i Tenerifes huvudstad, Santa Cruz, i turistorten Puerto de la Cruz och i Santa Cruz de La Palma. Städerna utsmyckas med kors med vackra blommor som hängs upp utmed gatorna, vid torg, avenyer och portar, som förvandlas till konstverk och fina och glada föreställningar som prisbelönas varje år, och runt vilken man firar med dans, hantverk och pilgrimsfärder.

 

Contenido

Lotus hillebrandii, känd som Johannesört från La Palma, är en endemisk planta från Kanarieöarna som blommar i maj. Och det gör den på ett spektakulärt sätt, med små klasar i gult som växer vid tallskogen i Nationalparken Caldera de Taburiente, på La Palma. Denna naturplats har en mångfald djur- och växtarter och har deklarerats biosfärreservat av UNESCO.

Contenido

En av de viktigaste dagarna denna månad är 30 maj, Dia de Canarias (Kanarieöarnas dag), då man hedrar minnet av den dag då det självstyrande parlamentet hade sin första session. Ett datum som inleder firandet av flera evenemang; kulturella, folklore, sociala och idrottsevenemang på alla öarna. En dag för att göra anspråk på den kanariska känslan och identiteten och den bästa ursäkten för att avnjuta de godaste typiska rätterna och njuta av parrandas musik och de traditionella danserna i vilka folk klär sig i den typiska dräkten: traje de mago.